17 juli: World Emoji Day!

 

Vandaag is het wereld Emoji dag! Jaarlijks worden er nieuwe Emojis toegevoegd, waardoor we ons nóg beter kunnen uitdrukken met deze plaatjes. 

 

Wist je dat de Emoji tears of joy 😂 het meest gebruikt wordt wereldwijd? 

De Emoji


De leuke smileys die wij gebruiken in berichten komen oorspronkelijk uit Japen. Het woord Emoji betekent letterlijk "afbeelding" (e) + "karakter, schriftteken" (moji). Nu je dit weet kijk je ineens heel anders naar de Emojis. Bekijk maar eens de plaatjes van het eten. Niet erg Nederlands toch? (Bron: Wikipedia)

 

Om meer jonge klanten  te trekken ontwierp telecombedrijf  Docomo eind jaren 90 de eerste Emojis. Het was bedoeld om de menselijke emoties uit te kunnen drukken in tekstberichten. De Emoji werd pas echt populair toen Apple ze ook ging gebruiken.

Wist je dat...


  • het per cultuur en land erg verschillend is welke Emojis er veel gebruikt worden? Zo sturen Fransen 4x zoveel hartjes 💓 dan telefoongebruikers uit andere landen.  Nederlanders sturen vooral veel glazen wijn 🍷 en confetti 🎉.

  • de meest gebruikte smiley wereldwijd: tears of joy is? 😂

  • dat de drol Emoji en het ijsje verdacht veel op elkaar lijken? 
bron: telfort.nl
bron: telfort.nl
  • er binnenkort fantasy Emojis toegevoegd worden?

populair


bron: University of Michigan.
bron: University of Michigan.

 

 

 

Dit zijn de populairste Emojis wereldwijd! Gebruik jij deze Emojis ook zoveel? 

De ware betekenis van de Emojis


 

 

Deze Emoji wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand zich schaamt. Eigenlijk is de Emoji bedoeld om aan te geven dat je enorm hebt gezweet, bijvoorbeeld na het sporten. 

 

 

 

Stuur jij deze Emoji ook altijd om iemand een virtuele highe five te geven? Eigenlijk betekent deze Emoji dat je dankbaar bent. In Japan maken ze altijd een buiging met hun handen op elkaar om aan te geven dat ze dankbaar zijn. 

 

 

Zie jij dit ook als een vrolijk zwaaiende smiley? Eigenlijk geeft deze Emoji je een knuffel! 

 

 

 

Gebruik jij deze Emoji ook altijd om een sneaky lachje te laten zien? Eigenlijk is dit lachje flirterig bedoeld. 

Lys gebruikt...


Deze Emojis gebruik ik het meest. Ik gebruik vaak dezelfde, omdat ik te lui ben om nieuwe op te zoeken. Vooral de think Emoji (vijfde van boven) gebruik ik veel.

 

Heb jij ook een Emoji die je niet kan uitstaan? Ik heb dat vooral met de knipoog smiley. Ik krijg daar spontaan de kriebels van als iemand die naar mij stuurt.

Lies gebruikt...


Zoals je ziet, gebruik ik de 'tears of joy' heel erg vaak. Meestal ben ik te lui om hahahah te typen en dan stuur ik die smiley. Ook ben ik fan van de smiley met de zonnebril, gewoon omdat die symbool staat voor een coole 'boy'. En ook de hearteyes en de kusjessmiley staan hoog in mijn hitlijst, omdat ik ook wel lief ben! En natuurlijk ben ik fan van de handenemoticons. Wie niet?

 

En ik heb geen idee waar die chinese karakters vandaan komen!

 

 

De duim vind ik irritant. Niet altijd, want de betekenis van deze smiley is natuurlijk wel erg duidelijk. Maar stuur naar mij gewoon: 'oke is goed' of 'oke bedankt' of 'oke super' of verzin iets leuks!

 

En stuur nooit 'ok', NOOIT. Merci. :)


Welke Emojis gebruik jij het meest? 
Laat het weten in een reactie! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0