&Lou: bezocht de Harry Potter studio's

 

Marlou is mega fan van Harry Potter! Ze ging op bezoek bij een vriendin in Londen en bezocht de Harry Potter studio's. Ze zette voor ons alles op de foto!

 

Ben jij ook benieuwd naar hoe boterbier smaakt? Marlou geeft in deze blog haar mening!

Dag 1


Eindelijk was het zo ver, de dag waar ik me al weken op had verheugd. Ik ging naar Engeland  om een vriendinnetje op te zoeken die daar een jaar is als au pair. Mijn ouders brachten me naar Schiphol. We dronken gezellig samen een kop thee, en daar at ik natuurlijk een donut bij. Daarna was het tijd om gedag te zeggen en ging ik door de douane.

 

In het vliegtuig maakte ik een mooie foto van de lucht. De vlucht naar Londen is kort, ongeveer een uurtje. Ik zat naast een vrouw die ook een vriendin op ging zoeken vlakbij Londen. We moesten toevallig dezelfde kant op met de trein, dus gingen we samen treinen. Gezellig!

 

Toen ik op de plaats van bestemming was, haalde Danique mij met de auto op. In Engeland rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dat ging Danique super goed af! Dat vind ik heel knap, want mij lijkt dat heel moeilijk. Bij haar thuis aangekomen friste ik me even op en daarna gingen we naar de pub, want we hadden beiden heel veel zin in eten! Daar at ik een vegaburger met patatjes. Lekker!

Dag 2


Zaterdag stonden we vroeg op en gingen we naar Victoria Station. Daar aten we ons middageten en vertrok onze bus naar de Harry Potter studio’s.

 

Op de foto zie je de hoofdingang van de studio’s. We hadden zooo veel zin in deze middag!

Eenmaal in de studio’s, bezochten we de Grote Zaal. Natuurlijk moest ik op de foto bij de mooie deur van de Grote Zaal.

Op deze foto zie je kostuums die gedragen zijn in Harry Potter en de Vuurbeker.

 

In de studio’s zie je namelijk niet alleen plekken waar gefilmd is voor de Harry Potter films, maar ook gebruikte kostuums, make-up en andere voorwerpen. Ik keek mijn ogen uit!

Ook namen we een kijkje in het toverdrankenlokaal.

 

Het lijkt me zo leuk om toverdranken te kunnen maken. Zie je het al voor je om bijvoorbeeld een wisseldrank te maken? Dan kan je eens in de huid van een andere persoon kruipen! 

Nieuw in de studio's is het verboden bos. De foto is een beetje onduidelijk, maar duidelijk genoeg om te zien dat deze spinnen wel héél groot zijn. Die wil je niet tegenkomen toch?

Even een selfie maken bij de Zweinstein Express! Dat is de trein die naar Zweinstein  gaat op 1 september om 11 uur ’s ochtends.

Het kasteel is in het echt heel klein. Zo mooi om dat te zien. Het zag er zo magisch uit! Ik vind het zo bijzonder dat dit kasteel, en de andere dingen die ik heb gezien, allemaal écht gebruikt zijn voor de films. Echt geweldig om allemaal te kunnen zien.

Boterbier!  Een drankje dat veel voorkomt in de boeken en helemaal wordt opgehemeld. Lekker! Of toch niet? Heel eerlijk… ik vond het best vies.

Eens een keer iets anders dan in iemands voetsporen treden. Ik ‘trad in de handafdruk’ van Emma Watson. Emma Watson is de actrice die Hermelien Griffel speelt. Harry Potters beste vriendin.

Dag 3


Danique gaf mij een autotour. We bekeken het dorp waar zij woont en plaatsjes eromheen. Natuurlijk moest ik heel cliché, met een Engelse telefooncel op de foto.

We bezochten een boekenwinkel waar zo veel leuke dingen te koop waren. Ik kocht het eerste deel van Harry Potter in een speciale uitgave. Aangezien het twintig jaar geleden is dat het eerste boek uitkwam, worden de boeken nu verkocht in de afdelingskleuren. Op Zweinstein zijn vier afdelingen. Griffoendor, Ravenklauw, Zwadderich en Huffelpuf. Mijn afdeling is Ravenklauw en ik kocht dan ook het zwart met blauwe boek.

Na een geweldig weekend was het weer bijna tijd om naar huis te gaan. We dronken een drankje van de Starbucks op een bankje in de zon en daarna was het tijd om mijn spullen in te pakken.

De werkelijkheid is dat ik naar het station werd gebracht en om acht uur weer in het vliegtuig naar Amsterdam zat, maar ik leef graag in de illusie dat ik met mijn spullen door de muur naar de Zweinstein Express ging om naar mijn favoriete school te gaan. Een beetje dromen en fantaseren kan geen kwaad toch?


En... wil jij na het zien van deze foto's ook een bezoekje brengen aan de studio's?