Kijk antwoordt 153 prikkelende vragen

 

 

Kun je je letterlijk doodschrikken? Waarom is het niet altijd zomertijd? En waarom reageren sommige mensen eigenlijk zo heftig op bloed? 

 

In dit boekje staan 153 vragen en antwoorden! 

Vragen

Heb jij dat ook wel eens dat je een vraag hebt, maar nergens het antwoord kan vinden? Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel informatie op Google vinden. Je typt je vraag in en het antwoord verschijnt vanzelf in beeld. 

 

Toch zijn er ook heel veel vragen waar je vast nog nooit aan gedacht hebt, maar toch erg nieuwsgierig naar bent! 

 

Het magazine Kijk heeft 153 vragen voor ons op een rijtje gezet. In de antwoorden worden professionals aan het woord gelaten die antwoord kunnen geven op deze brandende vragen. 

 

Het boek is op een aardig niveau geschreven. Er worden soms best moeilijke woorden gebruikt. Meestal kan je uit de context wel halen wat sommige woorden beteken. Ach, en als je een woord even niet kent dan Google je toch gewoon even? 

 


Wist je dat: Dieren ook links- of rechtspotig zijn? Honden en katten gebruiken vaak dezelfde poot.
Uitproberen? Bekijk dan eens hoe vaak een hond je dezelfde poot geeft! 
Er zijn overigens net zoveel links- als rechtspotigen. 
Heel anders dan bij mensen!


Lys vindt:


 

Ik zag dit boek in de bibliotheek staan in een kast met allemaal nieuwe boeken. Het leek mij een leuk boekje om mee te nemen op vakantie. Soms vind ik het fijn om even iets anders te lezen dan een verhaal.

 

Tijdens de lange reis heb ik een paar keer het boekje gepakt en besprak ik samen met mijn vriend de vragen. Ik stelde dan de vraag en daar gaven we allebei antwoord op. Vervolgens las ik dan het antwoord voor. Zo leer je nog eens wat! 

 

Ik heb het boek niet van voor tot achter helemaal uitgelezen. Ik bladerde steeds door het boekje om te kijken welke vragen ik interessant vond. Ik had nog nooit over deze vragen nagedacht, maar nadat ik de vraag gelezen had ik toch heel graag het antwoord wilde weten! 

 

Als je nieuwsgierig bent aangelegd is dit echt een leuk boek voor jou!

Kijk magazine


 

Vind je het leuk om over nieuw onderwerpen te lezen en te leren? Probeer dan eens het magazine Kijk! Dit blad staat vol met leuke weetjes waar je veel van kunt leren! 

 

Tip: in de meeste bibliotheken ligt dit blad in de kast bij de tijdschriften!


En als laatste een vraag voor jou...
Wat denk jij? 

Zijn er beesten die onder kop kunnen leven? 
Laat het weten in een reactie!


Reactie schrijven

Commentaren: 0