Ik geef je de zon, Jandy Nelson

 

 

Ik geef je de zon is een bijzonder boek waarin je echt in het hoofd kan kruipen van de tweeling Jude en Noah. Het is een boek over verlies, liefde en heel veel creativiteit!

samenvatting


Jude en Noah zijn een tweeling en voelen elkaar feilloos aan. Ze maken elkaars zinnen af en weten precies wat de ander voelt. Wanneer hun moeder plotseling overlijdt , groeien ze langzaam uit elkaar. Dit komt omdat ze beide een ander geheim met zich meedragen en de dood van hun moeder op een andere manier willen verwerken.

 

Je leest in het boek de verhalen van Jude en Noah. Langzamerhand kom je steeds meer over de de tweeling te weten. De twee verhaallijnen smelten aan het einde samen. 

 

Dit boek laat zien hoe sterk de band tussen twee mensen kan zijn en geeft je een kijkje in de gedachtegang van artistieke jongeren. Dit boek gaat over geheimen, liefde en keuzes maken.

Lys vindt:


Jandy Nelson
Jandy Nelson

Het is een vrij dik boek (364 pagina's) en je moet wel van 'dit soort verhalen' houden wil je dit boek leuk vinden. Wat ik mooi aan dit boek vindt, is dat je de personages echt goed leert kennen. Plus ze zijn net een beetje anders dan je gewend bent. Ze bekijken veel dingen in de vorm van kunst, ze zijn allebei ook erg creatief. Dit geeft een bijzondere kijk op het leven. 

 

Wat ik erg mooi vond aan het boek, is dat de tweeling toen ze klein waren de wereld hebben verdeeld. De één kreeg de wolken, de ander het gras. De één de zee, de ander de bomen. Wanneer ze aan het onderhandelen zijn, ruilen ze deze elementen nog heel vaak. 

 

Bijzonder vind ik het dat je zo naar de wereld kan kijken. Ze lijken van elk detail te kunnen genieten. Daarnaast had ik na het lezen van dit boek gelijk heel veel zin om ook creatief bezig te gaan. Jammer alleen dat ik alles behalve creatief ben! ☹️

 

Ik vind het een bijzonder boek, omdat er nog niet veel boeken in deze stijl zijn geschreven. Vaak vind ik dat de stijl in jeugdboeken veel op elkaar lijken. Dit boek is heel anders! 

Boektrailer


Vind je dit boek leuk? Misschien zijn deze boeken dan ook wat voor jou! Ze zijn in dezelfde stijl geschreven!

 Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? 

Ben jij ook wel eens toe aan een 'ander soort' jeugdboek? 

Laat het mij weten in een reactie!


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lotte (zondag, 11 juni 2017 06:23)

    Mooie foto