Het Rosie Project, Graeme Simsion

 

 

De autistische Dol Tillman is super slim, kan geweldig koken én is op zoek naar een vrouw. Hij besluit een vragenlijst te maken en deze te laten invullen door een hele groep vrouwen. Zo vindt hij vanzelf de ware, toch?

 

Tijdens het lezen van dit boek heb ik meerdere keren plaatsvervangende schaamte gehad.  

Samenvatting


 

Wat doe je als je een vrouw zoekt, maar nergens een geschikte kandidaat kan vinden? Dan maak je een vragenlijst en verspreidt deze onder heel veel vrouwen. De vragenlijst (van 16 pagina's) zit vol met strikvragen, zodat de juiste kandidaat er makkelijk uitgefilterd kan worden. 

 

Helaas vallen heel veel vrouwen af. Of ze roken of ze zijn niet intelligent genoeg, lastig dus. Zijn vriend besluit hem te helpen en stuurt Rosie Jarman op hem af. Ze is alles wat Don niet zoekt in een vrouw: ze is chaotisch en rookt. Wel is ze intelligent en heel mooi. 

 

Al snel blijkt dat Rosie de hulp van Don goed kan gebruiken. Ze is op zoek naar haar vader. Don besluit haar te gaan helpen. Don doceert gentica en kan dus heel goed helpen bij het onderzoek. Samen werken ze een hele lijst af met mogelijke vaders. Don en Rosie gooien alles in de strijd om haar vader te vinden. Ze staan zelfs een hele avond achter de bar cocktails te mixen, zodat ze de glazen kunnen jatten om een DNA-test te kunnen doen. 

 

Al snel wordt Don tot over zijn over verliefd op Rosie, maar ze past niet in het perfecte plaatje. Is dit wel verstandig? 

Mijn mening


Graeme Simsion
Graeme Simsion

Mijn moeder raadde mij dit boek een tijd geleden aan. Zij vond het boek heel leuk, omdat de hoofdpersoon Don Tillman heel erg goed beschreven wordt. 

 

Ik besloot het boek ook te gaan lezen en ik vond het een mooi en grappig boek. Mooi omdat de autistische trekjes van Don heel erg goed beschreven worden. Hij heeft voor alles een vast patroon. Hij eet elke dag volgens een schema en weet tot op de minuut nauwkeurig hoe lang zijn activiteiten duren. Zo kan hij een goede planning maken. 

 

Grappig vond ik het boek, omdat hij zich helemaal aan moet passen voor zijn liefde, Rosie. Hij is zo onhandig dat ik een paar keer plaatsvervangende schaamte had. 

 

Het verhaal is vlot geschreven, waardoor het boek lekker leest. Ook is de verhaallijn pakkend. Je wil als lezer weten wie de vader van Rosie is én of ze ooit een relatie krijgen samen. 

Boektrailer


Vervolg


 

 

Na het succes van het eerste deel, heeft auteur Graeme Simsion het tweede deel geschreven Het Rosie effect. In dit deel is te lezen hoe het verder gaat met Don en Rosie. 

Dit boeken zijn leuk voor...

lezers die het leuk vinden om de liefde te lezen, maar niet van zoetsappige boeken houden. Het verhaal gaat over de liefde, maar heeft ook een andere verhaallijn!


En wat denk je?
Zou jij dit boek willen lezen?  


Reactie schrijven

Commentaren: 0