Gossip Girl

In totaal verschenen er zes seizoenen van de serie Gossip Girl. De serie neemt je mee in het leven van welgestelde tieners die in New York aan de Upper East Side wonen. 

 

De serie is razend populair onder meiden, maar wist je ook dat de serie is gebaseerd op een boekenserie? 

Boekenserie


In totaal verschenen er 13 boeken met de gelijknamige titel geschreven door Cecily Ziegesar. De personages uit het boek zijn precies hetzelfde als in de serie, alleen zijn de verhaallijnen soms net wat anders. 

Leuk om te weten is dat de verhalen zijn gebaseerd op de schooltijd van Cecily Ziegesar. Zij zat zelf op een privéschool alleen voor meisjes. 

 

Naast dat de schrijfster over Selena en Blair schreef, kwam er na deze Gossip Girl boekenserie ook nog een boek uit over het leven van Jenny, het zusje van Dan. 

de boekenserie
de boekenserie

televisieserie


De populaire serie die op Netflix te bekijken is, werd voor het eerst uitgezonden op de Amerikaanse televisie op 19 september 2007. Bijna een jaar later werd de serie voor het eerst in Nederland vertoond. Na vijf seizoenen werd het laatste (zesde) seizoen in 2013 uitgezonden. 

In totaal verschenen er 121 afleveringen. 

 

Gossip Girl in het kort


De serie gaat over een groep jongeren die naar een privéschool in New York gaan. Ze zijn niet allemaal bevriend met elkaar, maar staan door wederzijdse vriendschappen wel met elkaar in contact. 

 

De jongeren hebben geld als water en hebben zo hun eigen problemen. Ze worden regelmatig verliefd, hebben stress omdat ze op de beste universiteit aangenomen willen worden en zetten hun vriendschappen vaak op het spel met gekke acties. Daarnaast zijn ze niet altijd eerlijk tegen elkaar. 

Een vreemde eend in de bijt is Dan samen met zijn zusje Jenny. Zij wonen niet in het dure gedeelte van New York, maar gaan wel naar dezelfde school. Dit zorgt voor een leuk contrast. 

Alsof dit allemaal nog niet genoeg was voor een leuk verhaal, wordt hun leven ook nauwlettend in de gaten gehouden door Gossip Girl. Zij gooit alle roddels die ze hoort op internet. De meest intieme dingen worden op deze website gedeeld. Je raadt het al... dit zorgt voor de nodige problemen. Wie Gossip Girl is, blijft geheim tot de laatste aflevering. 

Wist je dat...


  • Dat Dan en Serena in het echt ook een tijdje een relatie hebben gehad? Ze zijn van 2007 tot 2010 een stelletje geweest. 
  • Dat er een Manga versie is gemaakt van de serie?
  • Dat het haar van Leighton Meester eigenlijk blond is, maar dat ze het bruin heeft geverfd voor de auditie van de rol van Blair? 
  • Penn (Dan Humprey) zijn rol twee keer heeft afgeslagen, omdat hij eigenlijk wilde stoppen met acteren. 
  • Dat de schrijfster, Cecily Ziegesar vond dat alle personages goed waren gecast, behalve Vanessa? In het boek is zij namelijk kaal en draagt ze alleen maar zwarte kleding. 
  • Dat de serie eigenlijk eerst een film zou worden en dat Lindsay Lohan dan de rol van Blair zou spelen? 
Dan en Serena
Dan en Serena
Leighton Meester (Blair)
Leighton Meester (Blair)
Manga serie
Manga serie

Lys vindt


Verslaafd was ik aan de serie. Ik heb dan ook in no time alle seizoenen bekeken. Ik vond het vooral heel erg leuk dat binnen twee afleveringen de 'problemen' werden opgelost en er weer een andere verhaallijn werd geïntroduceerd. Dit maakte dat de serie niet langdradig werd.

 

Ik vond het ook erg leuk om te zien hoe de personages langzaam veranderde. Zo vond ik Blair in het begin verschrikkelijk, maar later vond ik haar stiekem toch best leuk.

 

Het is een heel andere wereld, vol met goedgeklede mensen. Dat vind ik sowieso altijd leuk om te zien. Ik vind het jammer dat er geen vervolg op de serie komt. Ik heb nog geprobeerd de serie weer opnieuw te kijken, maar dat is toch minder leuk als je weet hoe het af gaat lopen.