Een leven na jou, Jojo Moyes

 

 

Dit boek zag Lysanne een aantal keren voorbijkomen op Instagram. De reacties van andere bloggers waren heel erg enthousiast. Dit boek moest ze ook lezen! Een boek vol met liefde en een spannende verhaallijn. 

Samenvatting

Louisa Clark zorgde 6 maanden voor Will, totdat hij besloot zelf zijn leven te beëindigen in een kliniek in Schotland. Het waren heftige maanden voor Louisa, ze werd verliefd op Will en wist na zijn dood niet goed wat ze met haar leven moest doen. 

 

Eerst besloot ze te gaan reizen, om vervolgens in Londen te gaan wonen en in een café op het vliegveld te gaan werken. Alles lijkt haar op een gegeven moment tegen te zitten. Op een dag krijgt ze een bizar ongeluk en moet ze noodgedwongen weer bij haar familie wonen. 

 

De tijd daar gebruikt ze om goed over haar leven na te denken. Waar is ze nu eigenlijk mee bezig? Wordt het niet tijd dat ze wat met haar leven gaat doen?  Dan staat Lily ineens op de stoep. Wie is dat meisje en waarom zoekt ze Louisa op? 

Het is lastig om te beschrijven waar het boek over gaat, zonder teveel te verklappen. Het is een boek met 392 pagina's met verschillende verhaallijnen. Het ene verhaal vloeit over in het andere. 

 

 

Vertellen wie in het boek allemaal voorkomen zou een hoop spanning wegnemen en het leesplezier verminderen. Daarom zal ik weinig vertellen!


Lys vindt:


Ik houd heel erg van typische 'vrouwenboeken'. Voor mijn studie, docent Nederlands, heb ik veel literatuur moeten lezen. In de vakanties beloonde ik mezelf altijd met een boek waar mijn docenten van zouden gruwelen. (Lees: een typisch vrouwenboek met een 'en ze leefden nog lang en gelukkig einde', zonder open plekken en wat weinig nadenken van de lezer vraagt. Dit soort boeken mogen niet bestempeld worden als 'literatuur'.) 

 

Heerlijk vind ik het om zo'n boek te lezen. Een leven na jou paste precies in mijn favoriete categorie boeken. Het bevatte precies wat ik altijd leuk vind: romantiek, een goede verhaallijn en af en toe wat spanning. 

Vervolg


Dit boek is een vervolg van Voor jou. Ik heb dit boek zelf niet gelezen en de delen zijn prima los van elkaar te lezen, omdat je in het begin genoeg uitleg krijgt over wat er allemaal is gebeurd. 

 

 

Dit boek is echt iets voor jou als je van liefdesverhalen houdt die toch ook een beetje spannend zijn! 

verfilmd

Het eerste deel Voor jou is inmiddels verfilmd. Dit filmpje geeft de sfeer van het boek heel goed weer! Vind jij het ook leuk om echte vrouwenboeken te lezen? 
Wat is jouw favoriet?
Laat het mij weten in een reactie! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0