Vragenlijsten


Persoonlijke voorkeur

Om leerlingen goed te kunnen begeleiden tijdens het lezen. Is het van belang dat de docent in kaart brengt wat de ervaring van de leerlingen zijn met lezen.

 

In deze vragenlijst staan vragen over de frequentie waarin de leerlingen lezen, hoeveel leesplezier ze ervaren en wat voor boeken ze graag lezen.

 

Deze vragenlijst is te vinden in de Drive. Zie voor meer informatie het blok 'Hoe kan ik de lijsten gebruiken?' onderaan de pagina.

Kerndoelen


Om in kaart te brengen of de leerlingen de kerndoelen van het juiste referentieniveau beheersen.

 

Toepassen op gelezen boek
Om de vragenlijst in te kunnen vullen, moeten de leerlingen een boek gelezen hebben. Door ze vragen te laten invullen, kan de docent inzage krijgen in hoeverre de leerlingen de theorie beheersen.

 

Kan de leerling vertellen wat hoofd- en bijpersonen zijn? En kan de leerling het gevoel van de personages beschrijven?

 

 

 

Niveau
Deze vragenlijst is afgestemd op het niveau 2F.

 

Datamuur
Om alle informatie te bundelen, kan de docent alle gegevens invullen in een datamuur. Door aan te geven met drie kleuren (groen, oranje en rood) wat het niveau van de leerling is. Krijgt de docent een overzicht en kan hij precies zien aan welke onderdelen nog extra aandacht moet worden besteed.

 

Aanpassen
De datamuur en vragenlijst zijn door elke docent aan te passen naar de andere referentieniveaus.

Hoe ik kan de lijsten gebruiken?


De vragenlijsten zijn gemaakt in Google Formulieren en staan in een Google-drive. Door toegang te vragen naar deze lijsten kunt u een kopie maken van het bestand en verplaatsen naar uw eigen Google-drive. Na het kopiëren kunt u de lijsten naar eigen wens aanpassen.

 

Toegang tot de vragenlijsten kan aangevraagd worden via de mail.