De voordelen van onbeantwoorde liefde, Becky Albertalli

 

 

Wat doe je als je zus tot over haar oren verliefd wordt op een meisje, als jij 26 keer wanhopig verliefd bent geweest op jongens, je 17 jaar bent én je nog nooit hebt gezoend? Molly Peskin-Suso staat voor al deze dilemma's!

Samenvatting

 

Molly Peskin-Suso is 17 jaar oud en heeft een tweelingzus: Cassie. Ondanks dat ze een tweeling zijn, verschillen ze enorm van elkaar. Waar Cassie heel spontaan is en makkelijk verliefd wordt, is Molly wat terughoudender en heeft ze nog nooit een relatie gehad. 

 

Molly zit daar erg mee en weet ook niet goed hoe ze moet reageren wanneer haar zus een relatie krijgt met Mina. De hechte band die ze als tweeling met elkaar hebben wordt flink op de proef gesteld, omdat ze elkaar niet goed begrijpen. 

 

Cassie probeert Molly te koppelen aan hipster Will, maar vindt Molly hem wel echt leuk? En waarom vindt ze het zo leuk om met haar nerdy collega Reid te appen?

Becky Albertalli
Becky Albertalli

Het leuke aan dit boek is dat de personages niet standaard zijn. Zo hebben Molly en Cassie twee moeders die net wat andere woorden gebruiken dan dat je van moeders verwacht. 

 

Ook hebben ze een jonger broertje, een oma die racistische opmerkingen plaatst én delen ze een paar kunstzinnige vriendinnen. 

 

 


Lys vindt:


 

In het begin wist ik niet goed wat ik van het boek moest vinden. Ik zag het boek meerdere malen op Instagram en las veel positieve reacties over dit boek. Ik heb ook het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld gelezen dit vond ik ook een leuk boek. 

 

Toch vond ik in het begin een beetje hetzelfde als in het eerste boek dat ik van haar heb gelezen. In dit boek komt Simon erachter dat hij homo is, maar durft hij hier nog niks over te vertellen. Toen ik verder had gelezen kwam ik er al snel achter dat dit een ander soort boek is. Hier staat de geaardheid van de hoofdpersoon niet centraal. Misschien is het ergens toch goed dat er ook personages worden besproken die lesbisch en homo zijn. Want waarom moet een hoofdpersoon altijd een vader en een moeder hebben? Hij kan toch ook twee vaders of twee moeders hebben? 

 

Ik zal het boek wel aanraden, omdat ik het mooi vind om te lezen hoe Molly zich in het boek ontwikkelt. Aan het begin van het boek is ze heel onzeker en begrijpt ze maar weinig van de liefde. Langzaam ontwikkelt zij zich tot een zelfverzekerd meisje. 

 

De onzekere gedachtes van Molly zijn denk ik voor elk meisje wel herkenbaar. 

Meer lezen van Becky Albertalli?


Simon Spier is zestien jaar en homoseksueel. Dit wil hij liever nog aan niemand vertellen. Op een forum op internet heeft hij iemand gevonden waarmee hij zijn grote geheim kan delen, Blue. Hij weet niet wie de jongen is waarmee hij eindeloos zit te e-mailen. Eén ding weet hij wel… ze zitten op dezelfde school. 

 

Wanneer Simon vergeet zijn mail af te sluiten op een schoolcomputer, komen de mails in handen van klasgenoot Martin. Martin wil best zijn mond houden, Simon moet er dan voor zorgen dat zijn vriendin met hem wil daten. Chantage dus!

 

De chantage is niet mals en Simon doet er alles aan om zijn geheim verborgen te houden. Lukt het Simon op Martin te laten stoppen met chanteren en komt hij er uiteindelijk achter wie Blue is?


Heb jij al een boek van Becky Albertalli gelezen? 
Laat in een reactie weten wat je van het boek vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0