Leesdip alarm!

 

 

 

Na een half jaar (voor school) met de neus in de boeken hebben gezeten, kwam uiteindelijk het onvermijdelijke... 

de leesdip! 

 

Ik ging nog braaf iedere week naar de bibliotheek, maar bracht steeds vaker ongelezen boeken terug. Hoe kan dat en hoe kom ik uit deze dip?

 

meer lezen

Help: verslaafd aan je telefoon?

Even snel je berichtjes checken wanneer je ergens moet wachten, iedereen kent het wel. Wanneer je in de trein zit, zie je veel reizigers kijken op hun smartphone. Ze bekijken het nieuws of checken hun sociale media kanalen. 

 

In hoeverre zijn wij eigenlijk verslaafd aan onze telefoon?  

meer lezen 0 Berichten

10 vergeten woorden

 

 

Iedereen hoort weleens een woord dat hij niet kent. Meestal kan je uit iemands verhaal wel opmaken wat het woord precies betekent. 

Maar wist je ook dat er heel voor woorden langzaam verdwijnen? 

Testje doen? Hier zijn 10 woorden die je nooit meer hoort, maar wel echt bestaan. 

meer lezen

Gossip Girl

In totaal verschenen er zes seizoenen van de serie Gossip Girl. De serie neemt je mee in het leven van welgestelde tieners die in New York aan de Upper East Side wonen. 

 

De serie is razend populair onder meiden, maar wist je ook dat de serie is gebaseerd op een boekenserie? 

meer lezen

Serie: Anne with an e

 

 

Matthew en Marilla zijn broer en zus en wonen hun hele leven lang al op een boerderij: Green Gables.  Ze worden allebei al wat ouder en ze besluiten een kind te adopteren, zodat ze wat extra hulp hebben. Door een misverstand krijgen ze geen sterke jongen in huis maar Anne Shirley. Dit is niet wat Mattew en Marilla voor ogen hadden. Zullen ze het meisje terugbrengen naar het weeshuis? 

meer lezen 0 Berichten

5 opruimtips

Het is weer zomervakantie! Tijd om alles eens goed op te ruimen, zodat je na de zomer weer fris kunt beginnen. 

Vind jij beginnen met opruimen ook zo lastig en heb je na het opruimen nog steeds het idee dat het rommelig is? 

Ik geef je 5 tips uit de methode van Marie Kondo!

 

meer lezen

Tip: De VakantieBieb

 

 

Vind jij lezen in de vakantie ook zo fijn, maar heb je geen zin om een koffer vol met boeken mee te nemen op vakantie? De bibliotheek heeft dan de oplossing voor jou: De VakantieBieb. Dit is een gratis app waar je boeken in kan lezen. 

meer lezen

5 tips voor je boekverslag!

 

Je ontkomt er op de middelbare school niet aan... een boekverslag schrijven. Hoe maak je makkelijk (en snel) je boekverslag aantrekkelijk? Lysanne geeft je 5 tips!

meer lezen 0 Berichten

Tips voor je boekbespreking!

 

 

 

 

Kijk jij ook zo op tegen het geven van je boekbespreking? Lies geeft je tips, zodat jij vol zelfvertrouwen een 10 haalt op je boekbespreking.  

 

meer lezen

3X Jan Terlouw: deze boeken moet je lezen!

 

 

Jan Terlouw, deze naam heb je vast wel een keer gehoord! Hij schreef boeken als: Oorlogswinter, De Kloof en Koning van Katoren. Ik besloot om deze boeken ook eens te lezen. Ik was meteen enthousiast. Wat een spannende boeken! 

meer lezen 1 Berichten

HELP!

We willen graag je mening horen!

 

De site is nu een maand online en we willen héél graag weten wat jij van onze site vindt! Wat vind je goed en wat kan er beter? We willen het graag weten!

Help jij ons? 

 

 

meer lezen

Tip: leesboeken speciaal voor dyslecten!

Christian Boer heeft een lettertype ontworpen speciaal voor mensen met Dyslexie! Het lettertype zorgt ervoor dat de teksten makkelijker gelezen kunnen worden. Wist je dat er ook al jeugdboeken zijn gedrukt in dit lettertype? 

meer lezen 0 Berichten

Anti Glamour, Carice van Houten & Halina Reijn

Anti glamour, Carice van Houten & Halina Reijn
Anti glamour, Carice van Houten & Halina Reijn

 

Het boek staat al drie jaar in mijn kast, maar het blijft één van mijn favorieten! Een klein dik boekje vol met persoonlijke verhalen van Carice van Houten en Halina Reijn. Een vrolijk en kleurrijk boek dat ik in een weekend helemaal uit had! 

meer lezen 0 Berichten

5 keer anders lezen!

 

 

 

 

 

Als je geen zin hebt om een boek te lezen, kun je heel goed iets anders lezen. Lees dit artikel om erachter te komen wat je dan kunt lezen!

meer lezen

5 tips om lekker te kunnen lezen!

Mijn stoel in de woonkamer ligt altijd vol met boeken die ik nog wil lezen!
Mijn stoel in de woonkamer ligt altijd vol met boeken die ik nog wil lezen!

Iedereen herkent het denk ik wel. Je wil graag je boek uitlezen, maar het komt er steeds maar niet van. Gevolg: het boek blijft half gelezen in de kast liggen. 

 

Lysanne geeft je tips hoe je binnen no time (op een plezierige manier) je boek uit hebt!

meer lezen 0 Berichten

Netflixen en boeken lezen

 

Kijk jij liever naar een serie op Netflix of lees jij liever een boek? Misschien doe je het allebei heel graag en kun je op een vrije avond niet kiezen. Een keuze maken is ook moeilijk, want boeken en films hebben veel met elkaar gemeen.

meer lezen 0 Berichten

De gedichten van de broer van Roos, Tim Hofman

 

 

 

 

 Een leuke bundel met verschillende soorten gedichten. Opvallend zijn de verschillende soorten gedichten die in de bundel staan: kort, lang of met een opmerkelijke vorm. 

meer lezen 0 Berichten

5 redenen waarom je zou gaan lezen!

 

 

 

 

Wist je dat je van boeken lezen slimmer wordt én het een hele goede training is voor grote toetsen? Ik zette alle voordelen van boeken lezen voor je op een rijtje! 

meer lezen

17 juli: World Emoji Day!

 

Vandaag is het wereld Emoji dag! Jaarlijks worden er nieuwe Emojis toegevoegd, waardoor we ons nóg beter kunnen uitdrukken met deze plaatjes. 

 

Wist je dat de Emoji tears of joy 😂 het meest gebruikt wordt wereldwijd? 

meer lezen 0 Berichten