Bekijk hier wat wij hebben gelezen!


Leesdip alarm!

 

 

 

Na een half jaar (voor school) met de neus in de boeken hebben gezeten, kwam uiteindelijk het onvermijdelijke... 

de leesdip! 

 

Ik ging nog braaf iedere week naar de bibliotheek, maar bracht steeds vaker ongelezen boeken terug. Hoe kan dat en hoe kom ik uit deze dip?

 

meer lezen

De sleutel is gebroken, Ida Vos

 

 

 

Een confronterend, maar luchtig geschreven boek over twee zusjes in de oorlog. En toevallig is één van hen mijn naamgenoot. ;-)

meer lezen 0 Berichten

5 opruimtips

Het is weer zomervakantie! Tijd om alles eens goed op te ruimen, zodat je na de zomer weer fris kunt beginnen. 

Vind jij beginnen met opruimen ook zo lastig en heb je na het opruimen nog steeds het idee dat het rommelig is? 

Ik geef je 5 tips uit de methode van Marie Kondo!

 

meer lezen

De ijsmakers, Ernest van der Kwast

 

 

 

Pfoe, wat is het deze week warm! De zon schijnt volop en als je zegt ZON, dan zeg je ook... IJS! Dit boek gaat over ijs, hoe toevallig is dat? Lees je mee? 

meer lezen 1 Berichten

Boy 7, Mirjam Mous

 

 

Het is alweer een jaar geleden dat ik dit boek las, maar ik las over de film en ineens bedacht ik me dat ik wel een blog kon schrijven over Boy 7. Lees je mee? 

meer lezen 0 Berichten

Fashionchick

 

 

Deze week had Lysanne ineens geen internet thuis meer. Niet handig als je een blogger bent! 

 

Ze besloot naar de winkel te gaan en een tijdschrift uit te zoeken dat ze nog niet had gelezen. 

 

Fashionchick: een leuk tijdschrift om mee te nemen in je tas als je naar het strand gaat! 

meer lezen 1 Berichten

De reünie, Simone van der Vlugt

 

 

 

Deze spannende thriller las ik voor het eerst tijdens een vakantie in Frankrijk. Het boek moest ik lezen voor school en ik weet nog dat ik er met tegenzin aan begon, maar die tegenzin was snel verdwenen. Wat is dit een spannend boek! 

 

 

meer lezen 0 Berichten

3X Saskia Noort: heb jij deze boeken al gelezen?

 

 

 

Over een paar weken is het zomervakantie en dan kunnen de koffers weer gepakt worden. Vergeet je koffer, naast alle leuke zomerjurkjes, niet vol te gooien met boeken! De boeken van Saskia Noort kunnen in de vakantie zeker niet ontbreken. 

meer lezen 0 Berichten

Donds offer, Siobhan Dowd

 

 

 

 

Donds offer is een boekje van máár 50 bladzijden. Een boekje dat ik op het eerste gezicht niet had uitgekozen (en jij waarschijnlijk ook niet!), maar toch heb gelezen. Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan verder en kom uit je comfort zone! 

meer lezen 0 Berichten

Ben jij een boekenverslaafde? Dit zijn de tekenen!

 

 

Ben jij ook verslaafd aan het lezen van boeken? Herken jij je in de onderstaande tekenen? Dan ben jij een echte boekenverslaafde! En gelukkig is dat helemaal niet erg. Je docent Nederlands zal het zelfs aanmoedigen! :)

 

meer lezen 0 Berichten

Hittegolf, Suzanne Vermeer

 

 

 

 

Hittegolf is een zomerse literaire thriller die je kunt lezen aan de rand van het zwembad. Het verhaal speelt zich af in de Algarve (Portugal). Daar wordt een lichaam gevonden aan de voet van een klif. Het blijkt om een moord te gaan. Als er een verdachte wordt opgespeurd, blijkt deze verdachte meer af te weten van een andere zaak, de verdwijning van een meisje...  

meer lezen 1 Berichten

JAN

 

 

 

Als het mooi weer is, lees ik graag een tijdschrift in de tuin. Deze week is de JAN aan de beurt. Het zonnetje schijnt en de voorkant van de JAN ziet er zomers uit door de felle blauwe kleuren. 

meer lezen 1 Berichten

De belofte van Pisa, Mano Bouzamour

 

 

 

De Marokkaanse Sam speelt piano en wil naar het vwo, terwijl zijn vrienden op straat hangen, zijn broer in de criminaliteit zit en zijn zussen bij de supermarkt werken. De ouders van Sam zijn ook nog eens analfabeet. Sam leeft tussen de buurthuizen en dure restaurants in. 

meer lezen 0 Berichten

5 keer anders lezen!

 

 

 

 

 

Als je geen zin hebt om een boek te lezen, kun je heel goed iets anders lezen. Lees dit artikel om erachter te komen wat je dan kunt lezen!

meer lezen

Schuld!

 

 

 

Zoë heeft een paranormale gave. Ze ziet mensen die zijn overleden en krijgt beelden van de toekomst. Ze voelt dat haar beste vriendin iets ergs gaat overkomen. Kan ze het voorkomen?

meer lezen 0 Berichten

Cosmopolitan

 

 

 

 

 

Vier het weekend met een tijdschrift! Op zaterdag kun je lekker op de bank een tijdschrift lezen. Ik ben gek op tijdschriften en dus ging ik naar de winkel om er één te kopen. Het is de Cosmopolitan geworden!

meer lezen 0 Berichten

Brainwash

 

 

 

Jelle, Elise en Naomi maakten alle drie iets heel heftigs mee. Jelle en Elise nemen daardoor een radicale beslissing. Ze sluiten zich aan bij een sekte...

meer lezen 0 Berichten

Netflixen en boeken lezen

 

Kijk jij liever naar een serie op Netflix of lees jij liever een boek? Misschien doe je het allebei heel graag en kun je op een vrije avond niet kiezen. Een keuze maken is ook moeilijk, want boeken en films hebben veel met elkaar gemeen.

meer lezen 0 Berichten

De Strandtent, Mirjam Mous

 

 

 

Een schoolfeest in de strandtent van oom Rien eindigt in een drama. Een inbreker maakt de hele strandtent kapot. Fay en Marscha ontpoppen zich tot echte detectives. 

meer lezen 0 Berichten

Het dagboek van... Bridget Jones!

 

 

 

 

Bridget Jones, wie kent haar niet? Begin dit jaar was ze nog te bewonderen in alle bioscopen en op sociale media kon niemand om haar heen. 

meer lezen

5 redenen waarom je zou gaan lezen!

 

 

 

 

Wist je dat je van boeken lezen slimmer wordt én het een hele goede training is voor grote toetsen? Ik zette alle voordelen van boeken lezen voor je op een rijtje! 

meer lezen

Sonny Boy, Annejet van der Zijl

 

 

 

 

 

 

Dit boek is al heel lang één van mijn lievelingsboeken. Voor onze blog heb ik het boek opnieuw gelezen. De personen in het boek hebben echt bestaan en dat maakt dit verhaal extra aangrijpend. 

 

 

meer lezen 0 Berichten

magazine: &C

 

 

 

 

De laatste paar weken kon je bijna niet om het nieuws heen: Chantal Janzen heeft haar eigen tijdschrift gelanceerd 'en maakte daarbij haar eigen mediaplatform. Omdat ik stiekem altijd een beetje verliefd ben geweest op Chantal Janzen, besloot ik haar blad ook eens te lezen. Is het 'echt zo anders dan het blad van haar collega's Linda de Mol en Wendy van Dijk? 

meer lezen 0 Berichten