Serie: Anne with an e

 

 

Matthew en Marilla zijn broer en zus en wonen hun hele leven lang al op een boerderij: Green Gables.  Ze worden allebei al wat ouder en ze besluiten een kind te adopteren, zodat ze wat extra hulp hebben. Door een misverstand krijgen ze geen sterke jongen in huis maar Anne Shirley. Dit is niet wat Mattew en Marilla voor ogen hadden. Zullen ze het meisje terugbrengen naar het weeshuis? 

Anne blijkt ook nog een erg bijzonder meisje te zijn. Ze leest veel boeken en onthoudt de teksten zo goed dat ze veel uit de boeken citeert. Doordat ze altijd als huishoudelijke hulp in pleeggezinnen heeft gewoond, weet ze eigenlijk niet hoe ze zich moet gedragen.  Ze neemt het leven uit de boeken aan voor waarheid, dit zorgt voor erg ongemakkelijke momenten.

 

 

Doordat Anne niet goed weet hoe ze zich moet gedragen, vindt ze weinig aansluiting bij de mensen uit het dorp. Ze vinden Anne maar een raar meisje. Het dorp heeft dan ook liever dat Anne weer teruggaat naar het weeshuis.

Anne of Green Gables

De serie bestaat uit zeven afleveringen en laat zien hoe Anne zich probeert aan te passen aan de mensen uit het dorp. Dit verloopt dit altijd vlekkeloos en ze brengt Matthew en Marilla geregeld in verlegenheid. 

De serie is gebaseerd op een boek uit 1908: Anne from Green Gables geschreven door Lucy Maud Montgomery. In totaal zijn er acht boeken verschenen die het leven van Anne beschrijven. Het boek is ook in het Nederlands te lezen: Anne van het Groene Huis

Het boek uit 1908.
Het boek uit 1908.
Lucy Maud Montgomery
Lucy Maud Montgomery

Wat vond ik zo leuk aan de serie?

Allereerst vind ik de tijd waarin de serie zich afspeelt heel erg mooi. De mensen zijn heel netjes gekleed en iedereen maakt zich nog druk over wat anderen van hen denken. De sociale controle is erg groot in het dorp en er wordt super veel geroddeld. Wat ik daar zo leuk aan vind? Ik kan mij niet voorstellen dat iedereen zich zoveel met elkaar bemoeid.

 

Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien hoeveel Anne aan de boeken heeft die ze heeft gelezen. Eigenlijk is ze super slim en kan haar omgeving daar totaal niet mee omgaan. Anne trekt zich daar eigenlijk vrij weinig van aan en blijft in haar fantasiewereld leven.

 

 

De serie is heel mooi gefilmd. Ik vond het jammer dat er maar één seizoen van is gemaakt. Op internet gaat het gerucht dat er een tweede seizoen komt, dat zou ik echt leuk vinden. 


Welke serie kijk jij op dit moment? 


Reactie schrijven

Commentaren: 0