&Lou leest: 7x Harry Potter

 

 

Marlou schreef haar eerste blog over haar favoriete boekenserie: Harry Potter. 

 

Ze geeft een korte beschrijving van de boeken én bespreekt haar favoriete quotes! 

Harry Potter en de steen der wijzen


In het eerste deel van de boekenserie, komt de doodgewone Harry Potter erachter dat hij een tovenaar is. Eerst kan hij het natuurlijk niet geloven, maar uiteindelijk beleeft hij de spannendste avonturen op één van de best toverscholen ter wereld, namelijk Zweinstein. Uiteindelijk moet hij het opnemen tegen Voldemort, de levensgevaarlijke tovenaar die Harry Potters ouders heeft vermoord.

 

Lou vindt:

Het eerste boek blijft voor mij heel bijzonder. Alles is nieuw in het boek. Harry Potter en zijn vrienden kijken hun ogen uit op Zweinstein en als lezer val je van de ene in de andere verbazing.

 

De toverspreuken, de vakken op Zweinstein, het eten, de plaatsen waar het zich afspeelt.. het is allemaal zo bijzonder en wordt levensecht beschreven.

'Always use the proper name of things. Fear of a name increases  fear of the thing itself.'

Harry Potter en de geheime kamer


Harry Potter heeft het niet leuk thuis bij zijn oom en tante. Na een vreselijke zomervakantie kan hij niet wachten om weer naar Zweinstein te gaan, maar lukt het wel om daar veilig aan te komen? En wat betekent het dat de geheime kamer op Zweinstein is geopend en wie heeft dat gedaan?

 

Lou vindt:
Het tweede deel van Harry Potter vind ik spannender dan het eerste deel. Toen ik het boek voor de eerste keer las (Ja, ik beken, ik heb deze boeken behoorlijk vaak gelezen.) had ik meer de behoefte om steeds door te lezen. Dat vind ik zeker een pluspunt. Wel is alles in het eerste boek bijzonderder, maar dat is ook wel logisch. Het nieuwe is er nu gewoon af.

'It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities.'

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban


In het derde deel, is Sirius Zwarts ontsnapt uit Azkaban. Azkaban is de tovenaarsgevangenis. Er breken gevaarlijke tijden aan op Zweinstein. Zijn Harry Potter en zijn vrienden nog wel veilig?

 

Lou vindt: Het allerleukste aan het boek vind ik dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Zo vind ik het erg leuk om te lezen dat de leerlingen naar Zweinsveld mogen, een klein tovenaarsdorpje vlakbij Zweinstein. Alles wordt zo beschreven, dat je de sfeer als lezer echt kunt voelen.

'Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.'

Harry Potter en de Vuurbeker


In dit deel, wordt het tovenaarstoernooi georganiseerd. Meerdere tovenaarsscholen doen er aan mee. Aangezien het toernooi gevaarlijk is, mogen minderjarigen niet meedoen. De vuurbeker kiest welke leerlingen mogen deelnemen, maar houdt de vuurbeker zich wel aan de leeftijdsgrens? En wat heeft dit voor gevolgen voor de leerlingen op Zweinstein?

 

Lou vindt:
In dit boek komen meerdere tovenaarsscholen voor. Dit vind ik erg goed, omdat je er als lezer bewust van wordt gemaakt dat het belangrijk is om met anderen te kunnen samenwerken en respect te hebben voor een ander, ongeacht iemands afkomst of achtergrond.

'If you want to know what a man’s like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.'

Harry Potter en de orde van de Feniks


Harry Potter en de Orde van de Feniks staat in het teken van de door Perkamentus opgerichte organisatie om tegen Voldemort te strijden.

 

Lou vindt: Een boek vol spanning en nieuwe vraagstukken! Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, want dan verklap ik te veel.

 

'Things we lose have a way of coming back to us in the end, if not always in the way we expect.'

 

Harry Potter en de Halfbloed Prins


Het boek begint met vreemde rampen en aanslagen in Harry Potters omgeving. Dan wil Perkamentus Harry ook nog eens van huis halen voordat de zomervakantie voorbij is. Wat kan er zo belangrijk zijn dat het niet kan wachten tot na de vakantie?

 

Op school vindt Harry een boek van de Halfbloed Prins. Heeft hij wel goede bedoelingen?

 

Lou vindt: Misschien is dit wel mijn favoriete boek van de serie. Het is de perfecte combinatie tussen ‘gezellige schoolverhalen’ en duistere avonturen.  Echt een spannend boek!

'People find it far easier to forgive others for being wrong than being right.'

Harry Potter en de relieken van de dood


De ontknoping! In dit deel krijg je alle antwoorden en gaat de strijd tegen Voldemort verder. Niet alleen Harry Potter loopt gevaar, maar ook zijn vrienden en familie. Lukt het om alle gruzelementen (delen van Voldemort) te vinden en te vernietigen?

 

Lou vindt:
Ik vind dit boek geweldig! Wat ik wel jammer vind is dat Harry Potter dit jaar niet naar Zweinstein gaat. Ik kan tijdens het lezen altijd zo genieten van de verhalen over de lessen op Zweinstein, het eten en de leerlingen. Dat is iets wat ik mis in dit boek. De spanning daarentegen is in de eerdere boeken nog nooit zo goed geweest. In dit boek krijg je veel antwoorden. Dit was het laatste deel.

 

Voor mij als fan was dit even slikken bij het uitlezen van de laatste bladzijde.

'Working hard is important. But there is something that matters even more. Believing in yourself.'


Ben jij ook fan van Harry Potter?

Welk deel is jouw favoriet? 
Laat het ons weten! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0