5 redenen om naar de bieb te gaan!

Lysanne heeft altijd een stapel bibliotheekboeken in haar woonkamer liggen. Boeken waar ze nog over wil schrijven en boeken die ik nog graag wil lezen. 

 

Maar waarom vindt ze het nou zo leuk om naar de bibliotheek te gaan? Ze geeft je 5 redenen! 

1. ruime keuze


In de bibliotheek hebben ze heel veel verschillende soorten boeken. Ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat ze een boek niet hadden! 

Wist je dat: als jouw bibliotheek een boek niet heeft, je hem uit een andere vestiging kan laten komen?

2. meer dan alleen boeken


Naast boeken kan je ook tijdschriften lenen. Heel erg fijn wanneer je een middag allemaal verschillende tijdschriften wil lezen, maar geen zin hebt om de winkel leeg te kopen!

Ook kan je DVD's lenen met films en series. Heel erg handig wanneer je geen Netflix account hebt óf als je een boekverfilming wil kijken die niet op Netflix staat! 

3. online zoeken


Voor onze website volg ik op sociale media veel andere boekbloggers, lees ik recensies én krijg ik persberichten van de nieuwste boeken in mijn inbox. Soms zie ik een boek voorbijkomen dat ik denk: 'Dit boek wil ik ook lezen!'. 

 

Ik ga dan naar de site van de bibliotheek om te kijken of ze het boek in de collectie hebben. Wanneer het boek niet in mijn bibliotheek reserveer ik het boek in een andere bibliotheek en staat hij na een paar dagen klaar in mijn vestiging! 

Klik om te vergroten!
Klik om te vergroten!
Klik om te vergroten!
Klik om te vergroten!

4. bespaart geld


Niet geheel onbelangrijk, een abonnement op de bibliotheek bespaart je een hoop geld!

 

Ik houd heel erg van lezen, maar heb geen zin om 5 boeken per maand te kopen. Ik heb daarom al een aantal jaren een bibliotheekabonnement. 

 

Wist je dat: een abonnement tot je achttiende vaak gratis is!? 

5. lekker neuzen


Wanneer ik tijd heb, loop ik altijd graag een rondje door de bibliotheek. Soms kom ik boeken tegen die mij erg leuk lijken. Dit hoeven niet altijd leesboeken te zijn, maar het kunnen ook informatieve boeken zijn! 

Wat mij altijd helpt zijn de presentatietafels! Hierop liggen verschillende boeken met een bepaald thema.

 

Zo kan ik makkelijk een nieuw boek uitzoeken! 

Dit is één van mijn favoriete kasten op de jeugdafdeling! Hier staan alle nieuwe boeken in. Ik vind het altijd leuk om te kijken of er nog een leuk boek voor mij tussen staat! 


Wat doe jij het liefst als je in de bibliotheek bent? 
Neus jij uren in de kasten of sta jij binnen 5 minuten weer buiten? 


Reactie schrijven

Commentaren: 0