Boy 7, Mirjam Mous

 

 

Het is alweer een jaar geleden dat ik dit boek las, maar ik las over de film en ineens bedacht ik me dat ik wel een blog kon schrijven over Boy 7. Lees je mee? 

Boy 7 is het eerste boek dat ik las van schrijfster Mirjam Mous. Na Boy 7 las ik De strandtent en daar heb ik een blog over geschreven. Lees de blog HIER

Samenvatting

 

Boy 7 is een verhaal over een raadselachtige zoektocht. Op een kale vlakte wordt hij wakker, boy 7. Sam is boy 7. De politie mag hij niet bellen, want dat heeft hij zelf ingesproken op zijn voicemail, maar hij weet niet wie hij zelf is, waar hij naartoe moet en hoe hij op die vlakte terecht is gekomen. Volg je het nog?  Nee hè, het is één groot raadsel. 

 

Gelukkig komt op dat moment zijn reddende engel Lara eraan. Hij mag meeliften. Daarna gaat hij op onderzoek uit, want wie is hij nou eigenlijk? Hij vindt dankzij een gevonden sleutel van een kluisje zijn notebook terug, want ook die was hij kwijt. En heel belangrijk... op zijn notebook staat wie hij is en waar hij vandaan komt. Alles wat er gebeurde voordat hij ontwaakte op die kale vlakte staat op de notebook. Sam komt erachter dat hij een hacker is/was en dat hij het computersysteem van school had gehackt. Daar werd hij voor gestraft. Hij werd opgenomen in de inrichting Cooperation X. Er gebeuren vreemde dingen in Cooperation X. Alle jongens worden stiekem gechipt en door die chip gehersenspoeld. Door de chip doen de jongens alles wat het personeel van Cooperation X (de witpakken) wil. Dus ook illegale dingen! Sam en zijn vriend Louis komen achter deze praktijken en proberen onder het chippen uit te komen, maar dit lukt niet en op een nacht worden ook zij gechipt. En door die chip wist hij dus niet meer wie hij was.

 

Het meisje Lara hoort bij Cooperation X. Dus zij was helemaal geen reddende engel. Ze is zelfs de dochter van de artsen van de instelling. Ze overmeestert Sam als hij er onderuit wil komen. Lara wil met haar collega Jones het gebouw opblazen waar de jongens wonen. Sam wil hier een stokje voor steken. HIJ wil de boel redden, maar lukt dit ook? En hoe loopt het af met Cooperation X en de jongens? Waarom doet Cooperation X dit? 

Lies vindt

Oeps, zie jij de fout?
Oeps, zie jij de fout?

 

 

Boy 7 is een bijzonder verhaal, want het is anders dan anders. Er gebeuren onrealistische dingen. Sam zijn geheugen is gewist door een chip. Heb je dit ooit eerder gehoord? Het is overigens wel realistisch dat jongeren sites hacken. Stel je voor dat jij het schoolsysteem kan hacken en al je cijfers kunt veranderen. Maar ik breng je niet op ideeën hoor. ;-)  

 

Ik wil het boek zeker aanraden, omdat het boek draait om het vinden van je eigen identiteit. En dat vind ik een heel mooi onderwerp! Sam is zijn identiteit even kwijtgeraakt door de chip, maar hij wil het graag terug. Hij is blij met zijn eigen karaktereigenschappen en weet hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk heb ik ook de filmtrailer voor je opgezocht! 


Heb jij Boy 7 ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van Boy 7 vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0