De reünie, Simone van der Vlugt

 

 

 

Deze spannende thriller las ik voor het eerst tijdens een vakantie in Frankrijk. Het boek moest ik lezen voor school en ik weet nog dat ik er met tegenzin aan begon, maar die tegenzin was snel verdwenen. Wat is dit een spannend boek! 

 

 

De reünie is een boek van Simone van der Vlugt. Ik schreef al eerder een blog over een boek van Simone. De boeken van van der Vlugt spreken mij erg aan en dus pakte ik dit boek na jaren weer uit de kast. 

 

Ooit stond dit boek op mijn leeslijst voor school. Ik was toen veertien jaar en zat in de derde klas. Boeken lezen vond ik wel leuk, maar dit boek leek mij wel erg moeilijk. Maár... het viel heel erg mee. Het boek is zo ontzettend spannend! 

Samenvatting

 

Sabine Kroese is een jonge vrouw die niet meer tevreden is met haar baan, want ze heeft een burn-out gehad en ze heeft geen leuke collega's. De vrouwelijke collega's zijn 'bitches' en pesten Sabine op de werkvloer. Gelukkig is er wel de knappe Olaf. Hij behandelt Sabine als een koningin. Olaf blijkt de oude beste vriend van haar broer Robin te zijn. Door Olaf en door een uitnodiging voor een reünie op haar oude middelbare school komen er bij Sabine herinneringen naar boven. Ze had op de basisschool een vriendinnetje met epilepsie. Haar naam was Isabel. Ze kan zich nog herinneren dat Isabel in de brugklas de andere meisjes tegen haar op stook. Na de tweede klas heeft Sabine nooit meer iets van Isabel gehoord. Wat er met Isabel is gebeurd, weet niemand. Sabine ook niet, denkt ze...

'Lies vindt'

Wat vind ik van het boek? Ik vind het een heel erg spannend boek. Het einde van het boek is erg onvoorspelbaar en dat zorgr ervoor dat je in spanning blijft tot het einde. Daarnaast vertelt het boek je iets over de wonderlijke werking van onze hersens. Zij kunnen ons zo voor de gek houden! Een erg eng idee... Niet alleen de vermissing van Isabel is spannend om te lezen, maar ook de relatie van Sabine met Olaf zorgt voor spanning in het verhaal. 

'Lies kijkt'

'Lies' houdt ook heel veel van films en dus heb ik ook de verfilming van het boek bekeken! Deze spannende trailer zegt toch genoeg? Je moet echt het boek lezen en de film bekijken!

 


Wat vind jij van de boeken van Simone van der Vlugt?

Laat het ons weten door een reactie achter te laten! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0