3X Saskia Noort: heb jij deze boeken al gelezen?

 

 

 

Over een paar weken is het zomervakantie en dan kunnen de koffers weer gepakt worden. Vergeet je koffer, naast alle leuke zomerjurkjes, niet vol te gooien met boeken! De boeken van Saskia Noort kunnen in de vakantie zeker niet ontbreken. 

Lysanne schreef eerder over 3 boeken van Jan Terlouw. Nu is Saskia Noort aan de beurt. In de vakantie heb ik veel boeken van Saskia Noort verslonden. De boeken zijn dan ook beschadigd door het zand van het strand, het zwembadwater en de liters zonnebrandcrème die ik per ongeluk op de boeken heb gemorst. Maar ach... zodra ik de boeken pak, voelt het alsof ik weer op het strand van Kos lig. 

 

En wist je dat al deze boeken zijn verfilmd? Bekijk de trailers hieronder. 

De eetclub

 

Karen en haar man zijn verhuisd en Karen wil in haar nieuwe woonplaats erg graag nieuwe vriendinnen maken. Ze sluit zich daarom aan bij de eetclub. Een club dat bestaat uit de vrouwen van rijke mannen die het liefst wijntjes drinken met elkaar. Maar niets is wat het lijkt. Als er op een avond brand woedt in de villa van Evert Struyk (zijn vrouw is lid van de eetclub) en blijkt dat Evert daarbij om het leven is gekomen, wordt alles anders. Karen komt erachter dat haar vrienden vreemdgaan, vijanden hebben en dat één van hen erg gevaarlijk is. Na die avond verandert het leven van Karen. 

 

Zou jij deze spannende thriller willen lezen op vakantie?

 

Tip: de verfilming van De eetclub staat op Netflix. Kijken dus! 

  

Nieuwe buren

De thriller begint met de vondst van vier lijken. Een klein kindje zit hulpeloos en uitgedroogd in de bungalow te wachten op hulp. Wat is er gebeurd? 

 

Na dat vreselijke begin, maken we kennis met de hoofdpersonen. Het burgerlijke stel Peter en Eva willen heel graag kinderen, maar dat lukt niet. Hun dochtertje is al voor de geboorte overleden. De andere twee hoofdpersonen zijn Steef en Rebecca. Zij lijken alles mee te hebben. Ze hebben hun zoontje Sem, een fijne relatie en een spannend leven. Steef en Rebecca halen Peter en Eva uit hun comfortzone. Rebecca en Eva bedenken dat Eva wel zwanger kan raken van Steef, omdat het niet lukt met Peter. Als Steef erachter komt dat Eva zwanger van hem probeert te raken, wordt hij woedend. Eva raakt zwanger en Steef is ontzettend boos. Ze spreken af in een vakantiehuis en als Peter erachter komt dat zij daar zijn, loopt het volledig uit de hand. 

 

Wist je dat... de serie Nieuwe buren van  RTL 4 gebaseerd is op het boek van Saskia Noort? 

De verbouwing

Mathilde is plastisch chirurg en heeft net haar eigen privékliniek geopend. Haar man Rogier had ooit een goede baan als psychiater, maar lijdt aan depressies. Daardoor is hun huwelijk niet meer zoals het ooit was. Rogier is ooit begonnen aan de verbouwing van het huis, maar helaas is hij een typische deelnemer van 'help mijn man is klusser'. Thom is hun puberzoon die zich liever terugtrekt. Je leert hem ook kennen in het boek. Hij vindt zijn ouders vreemd en heeft weinig vrienden.

 

Na een ongezellig etentje met de familie barst de bom. Rogier en Thom verlaten eerder het restaurant. Mathilde komt die avond per toeval oude schoolvriend Johan tegen. Ze drinken een paar drankjes en hebben het gezellig. Johan biedt haar aan om haar te helpen met de verbouwing. De volgende dag komt Johan haar een zakendeal aanbieden. Hij kan meerdere klinieken voor haar openen.  Johan laat Mathilde niet met rust. Wat wil Johan? Hoeveel macht heeft Johan? Wat moet Mathilde voor hem doen? En wat gebeurt er met de stille Thom?

 

Tip: ook de verfilming van de Verbouwing staat op Netflix. Whoehoe!

 

Deze boeken zijn leuk als je van spannende verhalen houdt. Vergeet de boeken dus niet mee te nemen in je koffer!

 

 


Wat vind jij van de boeken van Saskia Noort?

Laat het ons weten door een reactie achter te laten!


Reactie schrijven

Commentaren: 0