Donds offer, Siobhan Dowd

 

 

 

 

Donds offer is een boekje van máár 50 bladzijden. Een boekje dat ik op het eerste gezicht niet had uitgekozen (en jij waarschijnlijk ook niet!), maar toch heb gelezen. Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan verder en kom uit je comfort zone! 

Donds Offer is een klein boekje dat gaat over een bijzonder onderwerp. 

Samenvatting

Het boekje begint op de avond voor de verjaardag van Darra. Darra wordt 13 en zij weet wat haar vanaf haar dertiende te wachten staat. In het dorp waar de familie van Darra woont, geloven de mensen in een vloek. Als het dertiende kind dertien jaar wordt, moet er een offer worden gebracht. Wat dat offer is? Dat lees je in het boekje.

 

Darra leeft afgezonderd van haar familieleden en de andere dorpsbewoners. Ze wordt opgevoed door een oude man die haar wijsheden bijbrengt. Zij weet wat haar lot is en leeft naar dat lot toe. Is er iemand die haar lot kan veranderen?  Wat is haar lot? 

 

Mijn mening

 

Het is een bijzonder boekje over de liefde van een moeder voor haar kind. Daarnaast probeert de schrijfster te vertellen dat er voor elk probleem een oplossing is. Zelfs het lot kan veranderen. 

 

Het boekje leest erg makkelijk. Ik las het in 20 minuten uit! Dus het is een ideaal boekje om te lezen als je wacht op de bus of vlak voordat je naar school gaat. 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je weten hoe de schrijfster eruit zag? Klik dan HIER

 

 

Zou jij... dit boek lezen? Wij vinden het heel leuk als je een reactie achterlaat! :) 

 


Heb jij Donds offer ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van Donds offer vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0