Ben jij een boekenverslaafde? Dit zijn de tekenen!

 

 

Ben jij ook verslaafd aan het lezen van boeken? Herken jij je in de onderstaande tekenen? Dan ben jij een echte boekenverslaafde! En gelukkig is dat helemaal niet erg. Je docent Nederlands zal het zelfs aanmoedigen! :)

 

1. Chagrijnig zonder boek

 

Je wordt ontzettend chagrijnig als je geen boek kunt lezen, omdat je huiswerk hebt opgekregen of andere plannen hebt gemaakt. Je ouders, vrienden en familie vinden je niet te genieten en blijven liever bij je uit de buurt.  

 

2. Je zegt afspraken met vriendinnen af voor het lezen van een boek

 

Als het moet, zeg je afspraken met vriendinnen af om je favoriete boek uit te krijgen. Je kunt niet meer wachten om aan dat leuke boek te beginnen. Het boek krijgt voorrang en je zegt de plannen met vriendinnen af. 

 

3. Je verwisselt namen van vriendinnen met die van de hoofdpersonen uit je boek

 

 

Als je de namen van vriendinnen met die van de hoofdpersonen uit je boek verwisselt, ben je een echte boekenverslaafde. 

4. Je wilt schrijfster worden

 

Het is jouw droom om schrijfster te worden. Je idolen zijn: Carry Slee, Simone van der Vlugt en Esther Verhoef. Jij zou zonder nadenken €50,-  betalen voor een signeersessie van jouw favoriete schrijfster, maar over een ticket van €50,- voor het concert van Ed Sheeran moet je toch drie keer nadenken. 

 

5. Je kunt je een vakantie zonder boek niet voorstellen

 

Wat doen mensen die niet van lezen houden op vakantie? Jij vergeet door het lezen van een boek soms zelfs een duik in het zwembad te nemen of je komt te laat voor het eten. Het lezen van een boek geeft jou het ultieme vakantiegevoel. 

 

6. De bibliotheek is je tweede huis

 

Je ouders vragen zich steeds vaker af waar je bent. Soms maken ze zich zorgen en krijg je heel veel appjes van ze. Die appjes kan je natuurlijk niet beantwoorden, want jij zit in je tweede huis. En daar zijn zó veel boeken dat je niet kunt kiezen en daarom moet je wel blijven hangen. Ach, als je maar niet te laat komt voor het eten toch?  

 

7. Je krijgt elk jaar een boek voor je verjaardag

 

Bij verjaren hoort het krijgen van een boek. Je begint het nieuwe levensjaar steevast met een mooi nieuw boek. De visite mag op dat moment wel weer gaan, want dan kan jij lekker gaan lezen.  

 

8. Je hebt de boeken in jouw boekenkast op kleur gesorteerd

 

En nee, dat rode boek mag niet naast dat blauwe boek staan. Ben je helemaal gek geworden?!

 

 

 

Is dit artikel herkenbaar voor jou? Dan ben jij een echte boekenverslaafde! 

 

Vergeet nooit... reading is always a good idea!Reactie schrijven

Commentaren: 0