Hittegolf, Suzanne Vermeer

 

 

 

 

Hittegolf is een zomerse literaire thriller die je kunt lezen aan de rand van het zwembad. Het verhaal speelt zich af in de Algarve (Portugal). Daar wordt een lichaam gevonden aan de voet van een klif. Het blijkt om een moord te gaan. Als er een verdachte wordt opgespeurd, blijkt deze verdachte meer af te weten van een andere zaak, de verdwijning van een meisje...  

Meestal neem ik een paar literaire thrillers mee op vakantie. Ik vind het heerlijk om zo'n boek te lezen op het strand of aan de rand van het zwembad. Het verhaal speelt zich af in de Algarve. De Algarve is een vakantiegebied in Portugal en daar is het in de zomer heerlijk weer. Klik op de link om te zien hoe het er in de Algarve uitziet: Algarve

Samenvatting

Hittegolf gaat over Césaria en Anouk. Ze zijn vriendinnen en wonen allebei in de Algarve. Er zijn ondanks de vriendschap verschillen tussen de vriendinnen. Césaria komt uit Portugal en Anouk is van oorsprong Nederlandse. Anouk woont met haar vader en Césaria met haar moeder. Daarnaast is de vader van Anouk erg rijk en de moeder van Césaria is werkster en kan maar net rondkomen van haar loon.

 

In de buurt van de woonplaats van Anouk en Césaria wordt een hollywoodfilm opgenomen. Césaria wil sparen voor haar toekomstige studie en besluit een rol te nemen in de film. Ze is erg mooi en ze maakt dus veel kans op een rol. Césaria krijgt de rol en wordt tijdens het opnemen van de film hopeloos verliefd op de Amerikaanse acteur Robert Stevenson. Actrice Emma DeWitt is daar helemaal niet blij mee. Tijdens het draaien van de film wordt er ook nog eens een lichaam ontdekt aan de voet van de klif. De persoon blijkt vermoord te zijn. De vrouwelijke rechercheur Carvalho start samen met haar collega Raimundo een onderzoek naar de moord. Tijdens het onderzoek komt Carvalho door een verdachte toevallig meer te weten over het lot van haar verdwenen zusje. Ze vindt een schilderij van haar zusje in het huis van de verdachte. Het is het eerste wat zij van haar zusje ziet na zeven jaar. Wat is er gebeurd? En hoe heeft de verdachte haar zusje kunnen schilderen? Een boek vol mysteries! 

Mijn mening

 

Het boek is geschikt om mee te nemen op vakantie. Hittegolf neemt je even mee naar een andere wereld. Je kunt je door dit boek echt ontspannen.  Het is geen toeval dat er op de achterkant van het boek staat: zomerse ontspanning.  Maar het boek is ook spannend en daarom helemaal niet saai. Pak een drankje, zoek een lekkere stoel uit, laat je in de stoel vallen en lees het boek in één adem uit. 

 

 

 

 

Altijd al willen weten wie Suzanne Vermeer was? Laat je verrassen en klik op deze link: Suzanne Vermeer

Zou jij...

willen verhuizen naar Portugal? een literaire thriller willen lezen? willen acteren in een Hollywoodfilm? een moordzaak willen oplossen? 

 

 

Zou jij... dit boek lezen? Wij vinden het heel leuk als je een reactie achterlaat! :) 

 


Heb jij Hittegolf ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van Hittegolf vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nicole (woensdag, 24 mei 2017 06:07)

    Ik zou het boek wel graag willen lezen. Ik hou wel van spannende boeken!