Tip: leesboeken speciaal voor dyslecten!

Christian Boer heeft een lettertype ontworpen speciaal voor mensen met Dyslexie! Het lettertype zorgt ervoor dat de teksten makkelijker gelezen kunnen worden. Wist je dat er ook al jeugdboeken zijn gedrukt in dit lettertype? 

Wat is het dyslexie lettertype?

Wanneer je Dyslexie hebt, kan je moeite hebben met letters uit elkaar houden. Je kan de letters spiegelen, draaien of door elkaar halen. Ook kan het zijn dat tijdens het lezen de letters in elkaar versmelten, dit noem je crowding. Erg lastig wanneer je een boek aan het lezen bent. Het Dyslexie Font is een lettertype dat ervoor zorgt dat je de letters goed uit elkaar kan houden. 

 

Hoe werkt het? 

Alle letters in dit lettertype zijn uniek. Hierdoor worden letters minder snel door elkaar gehaald. Daarnaast zit er extra ruimte tussen de letters én de woorden. Ook zijn de hoofdletters dikker, waardoor het begin van een zin nóg duidelijker wordt. 

Klik op de foto om het lettertype te bekijken!
Klik op de foto om het lettertype te bekijken!

De ontwerper

Christian Boer
Christian Boer

Christian Boer heeft het lettertype ontworpen, omdat hij zelf ook Dyslexie heeft.  Hij ontwikkelde het lettertype als afstudeeropdracht voor zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het lettertype is inmiddels zo'n groot succes, dat het al in verschillende landen wordt gebruikt. 

Bibliotheek

Wil je graag een keer een jeugdboek proberen met dit lettertype? In de bibliotheek kan je boeken lenen met dit lettertype. Ze zijn te herkennen aan de witte kaft en zijn net iets groter dan een normaal boek. Deze boeken zijn te vinden onder de categorie makkelijk lezen

 

Op de site van Dyslexion zijn alle boeken te vinden die in dit speciale lettertype gedrukt zijn. 

 

Wil je meer informatie over dit lettertype? Kijk dan op de site van Dyslexie Font.  Zij bieden ook programma's aan die je kan installeren op je computer, zodat je daar ook hetzelfde lettertype kan gebruiken! 


Heb jij ervaring met boeken in dit lettertype? 

Laat het dan weten in een reactie! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0