De afstand tussen jou en mij, Marina Gessner

 

 

McKenna besluit helemaal alleen 3500 kilometer te gaan lopen. Ze moet slapen in de wildernis en leert onderweg nieuwe mensen kennen. Ook ontmoet ze Sam, maar heeft hij wel een goede invloed op haar? Ze maakt keuzes waar ze later spijt van krijgt. Een boek vol avontuur, liefde en vriendschap! 

McKenna wil samen met haar vriendin Courtney de Appalachian Trail gaan lopen. Haar vriendin krijgt alleen voor hun reis een vriendje en besluit niet met McKenna mee te gaan. Mckenna had zich al maanden verheugd op deze wandeltocht en had van haar spaargeld alle benodigdheden al gekocht. 

 

McKenna besluit uiteindelijk alleen de tocht te gaan lopen. Haar ouders mogen dit alleen niet weten, omdat ze haar anders nooit zouden laten gaan. Ze zetten in scene dat Courtney met haar mee gaat. Uiteindelijk begint McKenna helemaal alleen aan de lange tocht. 

Kaart Appalachian Trail
Kaart Appalachian Trail

Wat is de Appalachian Trail?

De Appalachian Trail, of voluit de Appalachian National Scenic Trail, is een 3500 km lang afgebakend lange-afstand-wandelpad door de Appalachen in het oosten van de Verenigde Staten. Het strekt zich uit van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin in Maine.

Samenvatting

Nadat McKenna alleen is begonnen aan haar wandeltocht, komt ze er al snel achter dat het zwaarder is dan ze had verwacht. Ze heeft een schema gemaakt hoeveel kilometer ze per dag moet lopen. De eerste dag loopt ze, in verhouding, een minder grote afstand. Toch vindt ze het erg zwaar. Ze komt erachter dat ze veel te veel bagage mee heeft genomen en besluit haar tas opnieuw in te pakken. 

 

Onderweg leert ze allemaal nieuwe mensen kennen. Bij één van de stops ontmoet ze Sam. Hij is een mysterieuze jongen en McKenna vindt hem heel interessant. Toch besluit ze niks met haar interesse te doen, omdat ze thuis een vriendje heeft. 

 

Ze komt Sam steeds vaker tegen op haar wandeltocht. Ze leert hem hierdoor steeds beter kennen. Naast dat Sam goed gezelschap is, zorgt hij er ook voor dat ze keuzes maakt waar ze later spijt van krijgt. Zo besluiten ze van het verharde pad af te gaan. 

 

Regel 1: verlaat nooit het verharde pad! 

 

Het gaat dan ook gigantisch mis, waardoor McKenna uiteindelijk moet vechten voor haar leven en dat van Sam. 

Avontuur, liefde en vriendschap

Wat ik zo mooi aan het verhaal vond, was dat ze je zowel McKenna als Sam goed leert kennen. Door flashbacks kom je te weten waarom Sam al zo lang op de Appalachian Trail rondzwerft. 

 

Het is een verhaal dat vol zit met avonturen, liefde en vriendschap. Ik vond het een prachtig boek om te lezen! 

 

Het boek is vlot geschreven, hierdoor leest het boek makkelijk en lekker weg. Het is wel een vrij dik boek, 318 pagina's. Dat vond ik niet erg. 

Leuk!

Bekijk tijdens het lezen foto's van de Appalachian Trail op Google! Zo krijg je een goed beeld van waar Mckenna allemaal wandelt. 

Bekijk op Google foto's van de tocht!
Bekijk op Google foto's van de tocht!

Wist je dat?

De auteur eigenlijk Nina de Gramont heet? Marina Gessner is haar pseudoniem. 

Nina de Garmont
Nina de Garmont

Heb jij De afstand tussen jou en mij ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het boek vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anne (zaterdag, 27 mei 2017 10:56)

    Ik ga meestal op vakantie naar Oostenrijk en dan lopen we in de bergen. Dat is altijd leeuuk. Ik wil het boek wel lezen