Anti Glamour, Carice van Houten & Halina Reijn

Anti glamour, Carice van Houten & Halina Reijn
Anti glamour, Carice van Houten & Halina Reijn

 

Het boek staat al drie jaar in mijn kast, maar het blijft één van mijn favorieten! Een klein dik boekje vol met persoonlijke verhalen van Carice van Houten en Halina Reijn. Een vrolijk en kleurrijk boek dat ik in een weekend helemaal uit had! 

Elke week proberen Lisa en ik een artikel te publiceren over iets anders dan jeugdboeken. Deze week zag ik één van mijn favoriete boeken in de kast staan. Het boek is al ruim drie jaar oud, maar ik vond dat ik toch over dit boek moest schrijven! 

Het leven van Carice en Halina
In het boek staan interviews met Carice en Halina. Ze worden geïnterviewd en interviewen elkaar. Ook staat het boek vol met foto's uit hun eigen collectie. Zo bespreken ze hun leven voordat ze succesvol waren en beschrijven hun leven nu. 

 

Wat de titel al doet vermoeden, is het boek alles behalve vol glamour! Ze geven zich volledig bloot en laten zien dat zij ook niet perfect zijn. De twee vriendinnen wilden een nieuw stijlboek maken. In het boek gaat over make-up, mannen, echte vrouwendingen en vriendschap. Zoals Carice het zelf verwoord 'Van dood tot oogpotlood'. 

 

Carice: 'Ik zou graag overkomen als een vrouw die make-up en huidverzorging totale onzin vindt, maar helaas. Uit pure hebberigheid, verveling, ijdelheid heb ik al zoveel producten uitgeprobeerd dat het een decadent rotzooitje is geworden in mijn badkamer.'


Wat ik zo leuk vond aan het boek was de uitwerking van de verschillende interviews. Naast de 'normale' tekstopmaak die we gewend zijn, hebben Carice en Halina ook een heel groot gedeelte zelf geschreven en getekend. De gekste tekeningen komen voorbij. Aan het begin van het boek stellen de twee actrices elkaar vragen.  

 

Carice: 'Wat is je favoriete woord?' 
Halina: 'Meta perspectief, of zijn dat er twee?' 

Even gluren
Het boek is natuurlijk heel erg goed geschreven. Stiekem vond ik het natuurlijk ook leuk om een kijkje te kunnen nemen in hun levens. Wie vindt deze twee vriendinnen nou niet leuk? Zoals ze zelf zeggen zijn ze altijd al heel openhartig over hun eigen leven, maar in dit boek doen ze daar nog een schepje bovenop! 

Voorproefje 
In het filmpje vertellen Carice en Halina waarom ze het boek geschreven hebben én kan je gelijk de sfeer van het boek goed proeven! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0