Schuld!

 

 

 

Zoë heeft een paranormale gave. Ze ziet mensen die zijn overleden en krijgt beelden van de toekomst. Ze voelt dat haar beste vriendin iets ergs gaat overkomen. Kan ze het voorkomen?

Simone van der Vlugt vind ik een goede schrijfster. Schuld sprak me daarom meteen aan. Ik leende het boek van de bibliotheek en las het in één adem uit. 

Paranormaal begaafd

Zoë is dertien en heeft al veel meegemaakt. Haar ouders zijn gescheiden, haar vader heeft een nieuwe vriendin, ze is verhuisd en zit op een nieuwe school en haar beste vriendin is iets heel ergs overkomen. Vanaf haar vierde ziet Zoë haar overleden opa af en toe verschijnen. Voor Zoë is het heel erg fijn en heel normaal. Opa waarschuwt en geeft adviezen. 

 

Zoë heeft geen moeite met haar gave en ze vindt het juist interessant. Tot haar beste vriendin Evi in haar voorspellende dromen opduikt. Zoë weet zeker dat er iets heel ergs gaat gebeuren met Evi. Ze wil het leven van Evi redden en probeert haar over te halen om niet mee te doen aan een wedstrijd. Evi twijfelt, maar doet toch mee. Zoë voelt zich schuldig. Maar had ze het ongeluk kunnen voorkomen?

 

Naast de voorspellende droom over Evi krijgt Zoë nog veel meer voorspellende dromen binnen. Op een regenachtige dag komt ze een man tegen. Haar band is lek en hij biedt haar een lift naar huis aan. Ze krijgt een heel naar gevoel bij de man. Heeft ze gelijk? 

 

 

Indrukwekkend

Het verhaal is indrukwekkend en bijzonder, omdat Zoë paranormaal begaafd is. Zoë gaat op een bijzondere en heel verstandige manier met haar paranormale gave om. Daarnaast is het interessant om te lezen over een paranormaal begaafde. Zoë krijgt veel boodschappen binnen over haar klasgenoten en familieleden. Je komt er in de loop van het verhaal achter of de voorspellingen uitkomen. 

 

In het boek staan een paar e-mails van Zoë aan Evi. Dit zorgt voor verwarring bij de lezer, maar de e-mails maken het verhaal ook spannend en onvoorspelbaar. 

 

 

 

Zou jij...

het aan je klasgenoten vertellen als je de gave van Zoë zou hebben?
Zou jij... paranormaal begaafd willen zijn?

 

Zou jij... dit boek lezen? Plaats een reactie en laat het ons weten! 

 

 

Dit boek wordt ingedeeld op niveau C!


Heb jij Schuld ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van Schuld vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0