Catwalk, Dirk Bracke

Catwalk, Dirk Bracke
Catwalk, Dirk Bracke

 

Polly wordt op een dag op straat aangesproken door een mevrouw van een castingbureau. De jonge Polly weet niet goed wat ze daar van moet vinden en besluit niet op haar aanbod in te gaan. Al snel krijgt ze spijt en probeert ze zelf haar modellencarrière te beginnen. Het lukt haar! Maar wie is toch die engerd die haar steeds berichtjes stuurt?  

Gekozen 
Het boek trok mijn aandacht door de leuke kaft. Het heeft de uitstraling van een magazine. Hierdoor weet je meteen waar het boek over gaat! Ik besloot het boek te lenen van de bibliotheek en begon met plezier te lezen. Ik ben stiekem erg verzot op échte meidenboeken. 

Mijn verwachtingen 
Ik wist natuurlijk dat het boek over modellenwerk zou gaan. Ik heb over dit onderwerp eerder boeken gelezen. Ik had de opbouw van het verhaal wel een beetje verwacht: meisje wordt ontdekt, komt in een wereld die toch niet heel mooi blijkt te zijn en weet zich er vervolgens doorheen te slaan. 

Het verhaal 
Polly duikt vol enthousiasme de modellenwereld in. Ze komt er snel achter dat ze goed moet opletten. Hebben alle fotografen en managers wel het beste met haar voor? Tijdens een fotoshoot wordt ze tot over haar oren verliefd op David, hij is ook een model. 

 

Er gebeuren niet alleen maar leuke dingen. Wanneer ze op haar kamer zit, brandt steeds het lampje van haar webcam. Dat vindt ze heel vreemd, omdat ze zeker weet dat ze hem steeds goed uit doet! Ook krijgt ze steeds gekke berichten, waaruit blijkt dat diegene precies weet wat ze aan het doen is. Wie is die griezel? 

Ik vond dit boek... 
Het verhaal vond ik erg leuk. Wat is soms minder leuk vond, was dat er rare sprongen gemaakt worden in het verhaal. Soms zijn er ineens weer een paar dagen voorbij. Ook gaat de schrijver nergens diep op in. Het verhaal is erg oppervlakkig, hierdoor leer je Polly niet echt kennen. Dat vond ik jammer! 

 

Ik vond het leuk dat er een spannende lijn in het verhaal zat. Je wil graag weten wie haar de rare berichtjes stuurt.

Dit boek moet je lezen als... 
Houd je van mode en echte meisjesonderwerpen? Dan is dit boek echt iets voor jou! 


Vind je dit een leuk onderwerp? Misschien vind je deze boeken dan ook wel leuk! 
- Geek Girl, knap anders van Holly Smale 
- Soapsop van Liza Sips
- Juul on fire van Yvonne Huisman 

 

Klik op de titels om meer over deze boeken te lezen! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0