De Cock en de dode diva, Peter Römer

Baantjer De Cock en de dode diva

 

 

Toen ik nog op de basisschool zat, keken wij thuis op vrijdagavond altijd naar Baantjer. Mijn moeder zette dan lekkere hapjes op tafel en iedereen keek met plezier naar de politieserie. In die tijd waren er nog niet zoveel politieseries (CSI etc.). In deze serie komen geen hightech apparatuur voor. De meeste moorden worden opgelost doordat rechercheur De Cock er goed over nadenkt. Ik besloot na al die jaren een boek uit de serie te lezen en ik vond het super leuk! 

De opbouw van de boeken kende ik al, omdat de televisieserie op de boeken is gebaseerd. Eerst wordt er een lijk gevonden, De Cock en zijn collega Dick Vledder komen kijken en gaan vervolgens mensen verhoren. Vaak zijn er weinig aanknopingspunten, maar De Cock krijgt altijd een ingeving, waardoor hij weet wie de moord gepleegd heeft. Dat de opbouw voorspelbaar is vond ik niet erg. Alsnog weet je niet wie de moord gepleegd heeft. 

 

Het verhaal 
Lou Montaigne  wordt dood aangetroffen onderaan de trap. Het lijkt erop dat ze uit haar traplift is gevallen. Haar huisarts vertrouwd het niet helemaal en belt met de politie. De Cock komt langs en vindt haar dood ook merkwaardig. Ze besluiten een onderoek te doen naar haar dood. 

 

Al snel komen De Cock en zijn collega Vledder erachter dat er in de omgeving van Lou Montaigne veel ruzie is. Lou speelde vroeger bij de revue en was heel erg beroemd. Met haar optredens heeft ze veel geld verdiend en daardoor kan ze in een duur huis wonen dichtbij het Vondelpark in Amsterdam. 

 

Dick komt op het idee het geld te volgen. Heeft iemand belang bij de dood van de oude ster? En zitten ze eigenlijk wel op een goed spoor en zien ze niet iets over het hoofd? 

Heerlijk lezen 
Het boek leest heel lekker weg. Het heeft maar 143 pagina's en is dus niet dik. In dit boek wordt alles uitgelegd aan de lezer. Je hoeft zelf geen raadsels op te lossen om aan het einde van het verhaal te weten wie  de moordenaar van Lou Montainge is.  Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Ik was veel te nieuwsgierig wie de dader was! 

de cock en de dode diva

Populaire serie 
Zowel de boeken als de televisieserie is jarenlang heel populair geweest. 'De Cock en de dode diva' is deel 76 in de serie. Destijds waren dit de populairste boeken in de bibliotheken.

Conclusie 
Ik vond het een heel leuk boek om te lezen! Ik denk dat ik in mijn vakantie nog een boek uit de serie ga lezen! Dit boek is echt een aanrader als je detectives leuk vindt én graag aan het denken gezet wil worden door een boek!

Test! 

Wil je weten of jouw ouders ook echte fans waren van de serie? Laat dan het volgende liedje horen! Eens kijken of ze het intro van de politieserie herkennen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0