Brainwash

 

 

 

Jelle, Elise en Naomi maakten alle drie iets heel heftigs mee. Jelle en Elise nemen daardoor een radicale beslissing. Ze sluiten zich aan bij een sekte...

Dit boek van Carry Slee staat in de bibliotheek in dezelfde rij als het boek Bangkok Boy. Ik vind Bangkok Boy een leuk boek en dus ging ik Brainwash ook lezen. Ook de titel en de omslag van het boek spraken me aan, omdat het heel erg mysterieus is. De mysterieuze look krijgt het boek door de blauwe kleuren en het donkere oog op de omslag. Mijn verwachting van dit boek was erg hoog, omdat ik Carry Slee goed vind. 

Even voorstellen

Jelle en de zusjes Elise en Naomi maakten in het verleden verschrikkelijke dingen mee. De Amsterdamse Jelle kreeg een broertje met het syndroom van Down en zijn moeder keek daardoor niet meer naar hem om. Zijn broertje Ollie werd opgenomen en Jelle geeft zichzelf daar de schuld van. Jelle raakt door alle problemen verslaafd aan harddrugs. 

 

Op een boerderij groeien de zusjes Elise en Naomi samen op. Naomi vindt het saai, maar verder heeft ze op de boerderij weinig te klagen. Voor Elise is het leven op de boerderij heel anders. Zij houdt van het boerenleven en deelt haar liefde voor de natuur met haar vader. Helaas sterft vader op jonge leeftijd. Na de dood van vader wordt Elise door haar oom herhaaldelijk misbruikt. In meerdere flashbacks haalt ze de herinneringen aan het misbruik op. In de loop van het verhaal kom je erachter wat Elise door het misbruik nog meer heeft mee moeten maken...

Het leven van Naomi is ook niet zorgeloos. Haar vriend Eric is omgekomen bij een ongeluk. Naomi rouwt, maar ontmoet Jelle. Ze worden verliefd en krijgen een relatie. Maar het leven van Jelle is ook alles behalve zorgeloos, dus gaat dit goed aflopen? 

Brainwash

Elise heeft promotie gemaakt op haar werk. Ze heeft een goede baan en gaat elk weekend naar de boerderij om haar moeder en broer te helpen. Haar leven lijkt bijna perfect, maar ze is erg ongelukkig. Ze heeft het misbruik nooit verwerkt. Op het verkeerde moment in haar leven komt ze Rafaël tegen. Hij stelt haar voor aan Jonathan. Jonathan is de leider van een sekte. Elise wil vluchten voor haar oom en haar werk. Ze verbreekt alle contacten en sluit zich aan bij de sekte. Jelle sluit zich ook bij aan de sekte om Elise te redden. En dat gaat helemaal fout... Wie is Jonathan en wat wil hij bereiken met zijn sekte? Is Elise veilig voor haar oom? 

 

Meeslepend

Ik vind het verhaal meeslepend. Het boek geeft je een kijkje in het hoofd van Elise en Jelle. Zij wisselen elkaar af. Naomi is de verbindende factor tussen de personages. Ze is de vriendin van Jelle en de zus van Elise. 

 

Er gebeurt erg veel in het boek, maar het is niet verwarrend. Er zitten veel flashbacks in het verhaal. Het verhaal draait uiteindelijk om onverwerkte gebeurtenissen die grote gevolgen hebben voor het heden. Het boek is heftig, afwisselend, spannend en heeft geen einde zoals je dat in Sprookjesboeken leest. 

 

 

Zou jij...

In de praatjes van een sekteleider trappen? Je bij een sekte aansluiten om een vriend of vriendin te redden? 

 

Zou jij... dit boek lezen? Plaats een reactie en het laat het ons weten!

 

 

 

Dit boek wordt ingedeeld op niveau D!


Heb jij Brainwash ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van Brainwash vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0