Netflixen en boeken lezen

 

Kijk jij liever naar een serie op Netflix of lees jij liever een boek? Misschien doe je het allebei heel graag en kun je op een vrije avond niet kiezen. Een keuze maken is ook moeilijk, want boeken en films hebben veel met elkaar gemeen.

#1 Boekverfilming

 

Uit het feit dat veel boeken worden verfilmd, blijkt wel dat boeken en films veel met elkaar gemeen hebben. Boeken inspireren regisseurs. Veel jeugdboeken zijn verfilmd, zoals de boeken: Oorlogsgeheimen, Oorlogswinter, Pijnstillers, Spijt! en Pizza Maffia. Deze films staan allemaal op Netflix. 

Tip: lees eerst het boek en bekijk daarna de film. Het boek is vaak uitgebreider en je kunt door het lezen van een boek een eigen beeld vormen bij de personages en de omgeving. In een film wordt door de regisseur en scenarioschrijver vaak iets toegevoegd of weggelaten. 

 

 

#2 Personages 

 

Als je naar een film hebt gekeken, kun je gemakkelijk de personages beschrijven. Je hebt de personages met eigen ogen gezien en je kunt de uiterlijke en innerlijke kenmerken beschrijven. Na het uitlezen van een boek kun je ook de personages in het boek beschrijven. In films zijn de uiterlijke kenmerken vaak makkelijk te beschrijven en in boeken zijn innerlijke kenmerken makkelijker te beschrijven. Voor een boekverslag kun je het beste eerst het boek lezen en daarna de film bekijken, want innerlijke kenmerken zijn belangrijker dan uiterlijke kenmerken. 

 

#3 Ontspanning 

 

Het lezen van een boek en het kijken naar een film zorgen allebei voor ontspanning. Vlak voordat je gaat slapen kun je beter een boek lezen, lees hier waarom. Op andere tijdstippen maakt het niet uit of je naar een film kijkt of een boek leest. Een film en een boek brengen je beide in andere werelden!Reactie schrijven

Commentaren: 0