Aan de Bal, Lieneke Dijkzeul

 

 

 

Eens spannend boek dat ook leuk is voor de niet voetballiefhebber! Een boek over vriendschap, dromen en doorzettingsvermogen. 

Het verhaal 
Rahmane woont in een klein dorp in Afrika. Hij moet samen met zijn gezin hard werken om eten te kunnen koken. Luxe kennen ze niet. Rahmane heeft één grote passie: voetballen. Samen met zijn vrienden traint hij iedere week op het veldje van meneer Baouri. Wanneer meneer Baouri ineens besluit om op het stoffige veldje echte lijnen aan te brengen, weten de jongens dat er iets bijzonders gaat gebeuren. 
Er komen scouts naar de jongens kijken. Een paar jongens worden uitgenodigd om in de stad te komen voetballen, waaronder Rahmane. Het dorp is super trots op de jongens. In de stad leren ze allemaal nieuwe dingen kennen en ze mogen voetballen op echt gras met een publiek! 

 

Nederland 
Alsof dat niet genoeg is, gaan ze op stage naar Nederland. Daar komt Rahmane in een gastgezin en kijkt hij zijn ogen uit. Zo geniet hij bijvoorbeeld van een warme douche en snapt hij niet hoe mensen aan eten moeten komen in de winter. 

Het verhaal gaat niet alleen over het succes van Rahmane, maar ook over doorzettingsvermogen en vriendschap. Dat het niet alleen maar leuk is op de voetbalschool in de stad leert Rahmane snel. Zijn vriend Tigani komt in aanraking met verkeerde jongens en dreigt zijn voetbalcarrière te verpesten. Wat doe je dan als vriend. Ga je hem helpen, maar kom je zelf ook in de problemen of laat je hem stikken?

Leuk voor... 
Dit boek is zeker niet alleen leuk voor voetballers! Het boek is prima te lezen als je minder verstand van voetballen hebt! Het boek is vlot geschreven, waardoor het fijn is om te lezen. 

 

Dit boek wordt ingedeeld op het niveau B! 


Heb jij dit boek ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het boek vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0