De Strandtent, Mirjam Mous

 

 

 

Een schoolfeest in de strandtent van oom Rien eindigt in een drama. Een inbreker maakt de hele strandtent kapot. Fay en Marscha ontpoppen zich tot echte detectives. 

De Strandtent leest makkelijk, is spannend en onvoorspelbaar. Fay en Marscha zijn lid geworden van de feestcommissie van school. Zij organiseren dit jaar het schoolfeest en zoeken een geschikte locatie. Van oom Rien mogen de meiden het feest in zijn strandtent houden. Het thema heeft te maken met de zomer, Salou en de vakantie. Na het geslaagde feest (waar stiekem drank wordt gedronken) blijven Fay en Marscha in de strandtent slapen. In die nacht wordt er ingebroken. De inbreker maakt alles kapot en Fay en Marscha zijn doodsbang. Wie was de inbreker? Heeft dit iets te maken met de andere strandtent Zeezicht? 

 

 

Lieve Manja, 

Na elk hoofdstuk staat een brief aan Manja, een tip of een weetje. Op de foto worden tips gegeven hoe je het leukste feestje ooit moet organiseren. 

Ook vraagt Fay vaak raad aan Manja over liefdesverdriet, strings, ruzies en verliefd zijn. Deze stukjes maken het boek nog leuker om te lezen. Je krijgt een kijkje in de gedachten van Fay en Manja geeft handige tips. 

Onverwacht

Het einde van De Strandtent is erg onverwacht. Dit maakt het boek extra spannend en zorgt ervoor dat je het boek niet weg wilt leggen. Fay en Marscha zoeken de inbreker en tijdens die zoektocht komen ze veel te weten. Wat heeft strandtent Zeezicht met de inbraak te maken? Wat heeft oom Rien verkeerd gedaan? En worden Fay en Marscha niet op het verkeerde spoor gezet?   

Leuk als...
.... je nieuwsgierig bent en van spannende boeken en feestjes houdt. 

 

 

Dit boek wordt ingedeeld op niveau C. 


Heb jij dit boek ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van De Strandtent vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0