De gedichten van de broer van Roos, Tim Hofman

 

 

 

 

 Een leuke bundel met verschillende soorten gedichten. Opvallend zijn de verschillende soorten gedichten die in de bundel staan: kort, lang of met een opmerkelijke vorm. 

Voor mijn verjaardag kreeg ik de dichtbundel van Tim Hofman. Niet dat ik een grote fan ben van de presentator, maar ik vond het interessant dat hij een dichtbundel had uitgebracht. Tijdens mijn bezoekjes aan de boekwinkel zag ik hem in de top 10 best verkochte boeken staan. Dat wil toch wat zeggen dacht ik! 

Smaak

Het lijkt mij handig dat jullie van te voren weten waar ik van houd. Ik houd van gedichten, eigenlijk altijd al gedaan. Ik ben wel erg kieskeurig ik houd van 'makkelijke' korte gedichten. Mij doe je geen plezier met gedichten die na het lezen nog geanalyseerd moeten worden. (Dit is overigens ook terug te zien in mijn cijferlijsten. Voor de vakken waarbij teksten geanalyseerd moeten worden haal ik standaard cijfers waar je om kan janken.) Goed, dus geen hele analyse, maar gedichten waar je een beetje over na moet denken vind ik wel leuk.  

Het leuke aan de bundel is dat je 88 pagina's hebt om door te bladeren. Ik heb het boekje niet netjes van voor tot achter gelezen. Ik ben gaan bladeren en elke keer als ik een interessant gedicht vond, ging ik lezen. 

 

Uiterlijk
De gedichten trekken je aandacht door de vorm en lengte. Zo staat er halverwege in de bundel een gedicht over Jezus in de vorm van een kruis, erg opvallend. Eén van mijn favoriete gedichten is 'Eenzaam twee, samen'. Er staan twee rijen met woorden naast elkaar.  Je kan het op drie verschillende manieren lezen, waardoor er dus eigenlijk drie gedichten staan. Dat vind ik erg goed gevonden. Ik vind het mooi om te zien dat iemand speelt met taal en met het uiterlijk!

 

De gedichten 
Ik vind het leuk om af en toe in de bundel te bladeren en aan paar gedichten te lezen. Niet alle gedichten vind ik even leuk. Soms snap ik ze niet of vind ik de grap die erin verwerkt zit niet grappig. Sommige van zijn gedichten kunnen vrij scherp zijn, dat hoeft van mij niet altijd.  Het is denk ik ook onmogelijk om alle gedichten in een dichtbundel mooi te vinden! 

 

Toch bewaar ik de bundel zeker in mijn kast. Ik heb een paar gedichten gelezen die ik echt heel mooi vond. De gedichten zijn soms zo simpel dat ze mooi zijn! Na het lezen denk ik: 'Waarom heeft niemand anders dit al bedacht?'. 

 

Een aanrader is de bundel zeker! Al is het alleen omdat Tim Hofman laat zien dat gedichten mooi, leuk en grappig kunnen zijn! 

Heb jij deze bundel ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het boek vond! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0