Het dagboek van... Bridget Jones!

 

 

 

 

Bridget Jones, wie kent haar niet? Begin dit jaar was ze nog te bewonderen in alle bioscopen en op sociale media kon niemand om haar heen. 

De films over Bridget Jones zijn erg populair, daarom is het extra leuk om Het dagboek van Bridget Jones te lezen. De Engelse Bridget Jones worstelt op haar eigen manier met het leven. Je kunt het leven van Bridget Jones een jaar lang volgen door haar dagboek te lezen. 

 

 

Lijstjes

Het dagboek begint met twee lijstjes. Bridget is 30 en vindt dat het tijd wordt voor verandering. Ze schrijft onder niet en wel haar voornemens voor het nieuwe jaar. Als je de films nog niet hebt gekeken, leer je Bridget op deze manier meteen goed kennen. Bridget komt erg klunzig over en haar leven is niet perfect. In het dagboek van Bridget kun je lezen dat jij niet de enige bent die soms onhandig is of 'stomme' dingen zegt.  

 

 

Vrijdag 25 augustus, 19:00 uur
Het dagboek van Bridget Jones is geen doorsnee boek. Het is een echt dagboek. 'Bridget' schrijft bijvoorbeeld dat ze op vrijdag 25 augustus om 19:00 uur een uitnodiging ontvangt voor een feestje in Edingburgh. Of ze wel of niet naar het feestje in Edingburgh gaat, beschrijft Bridget in haar dagboek. Na augustus volgt natuurlijk september etc. Je hoeft geen maand te missen! 

 

De dagen van Bridget zijn nooit saai om te lezen. Het is zelfs leuk om te lezen dat Bridget zich verslaapt en om 14.00 uur pas wakker wordt, hoe chaotisch ze is en hoe ze een theepartijtje van haar petekind Harry ervaart. Ook twijfelt Bridget veel en dat is voor ons allemaal erg herkenbaar. De juiste keuze maken is vaak moeilijk. 

 

Je kunt het dagboek lezen als je geen zin hebt in een tijdschrift of in een boek waarbij je moet nadenken. Neem Het dagboek van Bridget Jones mee op vakantie of lees het op een luie zondagmiddag terwijl je languit op de bank ligt. Plezier gegarandeerd! 

Leuk voor...
.... fans van Bridget Jones, als je graag een kijkje neemt in het leven van een ander of erg nieuwsgierig bent. 


Heb jij dit dagboek ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het dagboek van Bridget Jones vond!