Dagboek van een vlogger, Tim Collins

 

 

 

Met een stapel boeken onder mijn arm liep ik door de bibliotheek. Ineens zag ik dit boek op een presentatietafel liggen. Erg toepasselijk dacht ik! Het was voor het eerst dat ik 'zo'n soort' boek las. (lees: met plaatjes en groot lettertype) Ik vond het geweldig!

Het verhaal 
Olivia wil dolgraag mee op schoolreisje naar New York. Helaas vinden haar ouders het reisje véél te duur en dus moet ze op een andere manier aan geld zien te komen. Ze besluit een vlog te beginnen op YouTube waarbij ze geld gaat verdienen aan de advertenties. Ze schrijft een heel script, maar als snel komt ze erachter dat vloggen niks voor haar is. Ze vindt het verschrikkelijk om haar eigen stem terug te horen! Ze besluit een klasgenootje Emma te vragen die dol is op acteren. Al snel is personage  Destiny geboren en gaan Emma en Olivia samenwerken. Olivia schrijft het script en Emma acteert. 
De vlog slaat aan en al snel heeft Destiny een hele groep trouwe fans. Wanneer Destiny relatieproblemen heeft, willen ze maar wat graag helpen. Dat komt goed uit want Olivia kan de vele views goed gebruiken. Al snel komt Olivia voor de keuze te staan. Gaat ze veel geld verdienen met advertenties en smeert ze haar kijkers troep aan óf kiest ze voor minder geld maar is eerlijk tegenover haar kijkers?  
Het boek 
Dit was voor mij de eerste keer dat ik een boek las met veel plaatjes en tekeningen. Het boek is geschreven in de stijl van Leven van een Loser en Dummie de Mummie. Deze boeken zijn razend populair en nu begrijp ik wel waarom. Het boek leest lekker weg. Naast dat ik het leuk vind dat er plaatjes in het boek staan, vind ik het lettertype ook erg prettig lezen. Tussen de verhalen kan je de scripts lezen die Olivia heeft geschreven. Deze afwisseling is erg leuk. 
Dit boek is een lekkere instapper!

 

Dit boek wordt ingedeeld op het niveau B! 

Heb jij dit boek ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het boek vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    ikhebhelpnodig (woensdag, 28 februari 2018 09:54)

    wat zijn nou die hooftpersonen!