magazine: &C

 

 

 

 

De laatste paar weken kon je bijna niet om het nieuws heen: Chantal Janzen heeft haar eigen tijdschrift gelanceerd 'en maakte daarbij haar eigen mediaplatform. Omdat ik stiekem altijd een beetje verliefd ben geweest op Chantal Janzen, besloot ik haar blad ook eens te lezen. Is het 'echt zo anders dan het blad van haar collega's Linda de Mol en Wendy van Dijk? 

Wat een plaatje! 

De voorkant van het blad ziet er al super aantrekkelijk uit! De mooie roze voorkant valt gelijk op tussen de andere bladen in het schap. Ik houd daarvan: mooie dikke bladen die er goed uitzien. Wanneer je het blad doorbladert valt het op dat de lijn van de voorkant doorgetrokken wordt in het hele blad.
Lekker lezen
Oké genoeg gezeur over de mooie lay-out. Het gaat tenslotte vooral om de inhoud.  Ik heb veel vrouwenbladen versleten in vakanties. Allemaal hebben ze hetzelfde soort thema: interviews met bekende mensen worden afgewisseld door de persoonlijke verhalen van de 'normale vrouwen'. Heerlijk om te lezen. Ik denk dat alle vrouwen het leuk vinden om door een interview een kijkje te krijgen in het leven van een ander. 
Wat opvallend is aan het blad &C is dat hier niet de allerbekendste Nederlanders in staan, maar er erg wordt afgewisseld met bekende en niet bekende mensen. Het blad heeft ook als motto ruimte te willen geven aan nieuw creatief talent. Dat is denk ik heel erg goed gelukt. Het blad staat vol artikelen over mensen met inspirerende verhalen.

 

Natuurlijk komen er ook bekende Nederlanders aan het woord. Zo schrijft Georgina Verbaan een blog, komt Anna Nooshin aan het woord over make-up en heeft stylist Leco van Zadelhof een rubriek waarbij hij vragen van lezers beantwoordt. 

 Extra leuk 

Het blad heeft een originele manier van interviews uitwerken. Mooi vond ik het interview met balletdanseres Igone de Jongh. Links was de pagina was helemaal zwart, daar deelde ze haar droevigste herinnering. Aan de andere kant was de pagina roze en vertelde ze over haar mooiste herinnering. 
Deze manier van een verhaal presenteren komt vaker voorbij in het magazine. Zo staat er ook een verhaal in van en stiefmoeder die haar stiefkinderen voor het eerst ontmoet. De volgende pagina staat hetzelfde verhaal alleen dan vanuit de ogen van de moeder van de kinderen. Heel mooi! 
Leuk voor... 
Dit blad is heel leuk voor meiden die graag creatief denken en dromen willen najagen. Dit blad staat vol met inspirerende vrouwen die allemaal bereikt hebben wat ze wilden. Er staan niet alleen succesverhalen in, maar er worden ook minder leuke verhalen gedeeld. Toch is er uit deze verhalen ook weer een positieve boodschap te halen. 
'Heb jij het blad ook al helemaal doorgebladerd? Deel met ons in een reactie wat jij er van vond!'
Nieuwsgierig geworden? 19 april verschijnt het nieuwe nummer van &C! 

 

 

Bekijk hier de website van het blad! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0