Er zullen geen helden zijn, Anna Seidl

 

 

De titel van het boek kwam mij bekend voor toen ik het boek in de kast van de bibliotheek zag staan. Ik besloot de eerste pagina van het boek te lezen en ik werd meteen in het verhaal gezogen. 

 

Miriam belandt midden in een schietpartij op haar school. Samen met haar vriendin probeert ze te vluchten voor de schutter en verstopt zich op het toilet. Helaas krijgt ze toch dingen te zien waardoor haar leven compleet zal veranderen... 

Het verhaal 
De inleiding van het boek is gelijk heftig. Je belandt midden in een schietpartij. Dat zorgt ervoor dat je in het begin niet kan stoppen met lezen. Het eerste deel is dan ook echt spannend te noemen. 
Daarna verandert het verhaal meer in een psychologische roman. De lezer krijgt een kijkje in het hoofd van Miriam en hoe het met haar gaat na de schietpartij. 
Het verhaal wisselt zich af met de ontwikkeling van Miriam en flashbacks uit het verleden. Dit zorgt ervoor dat je als lezer Miriam echt leert kennen. 
Aangrijpend 
Je hoort het wel vaker op het nieuws, dat een leerling met een pistool komt en in het wilde weg gaat schieten. Iedereen kan zich voorstellen hoe erg het moet zijn als je daarbij betrokken bent. Dit boek geeft je een kijkje in het leven na zo'n heftige gebeurtenis. 
De leerlingen hebben niet alleen een trauma, maar ook vriendschappen gaan kapot omdat iedereen het op zijn eigen manier wil verwerken. Sommige vriendinnen van Miriam kunnen alles wat ze gezien hebben niet eens verwerken... 
Mooi is te zien dat de auteur niet alleen de donkere kant van de schietpartij laat zien. Miriam maakt in korte tijd een ontwikkeling door, waardoor het interessant is om meer over haar te weten te komen. Ik heb het boek dan ook niet met een naar gevoel aan de kant gelegd. 

 

Dit boek is echt iets voor jou... 
... als je het leuk vindt om een kijkje te nemen in het hoofd van mensen die wat meegemaakt hebben.


Heb jij dit boek ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het boek vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0