De onverwachte held uit kamer 13B, Teresa Toten

 

 

 

 

 

Getrokken door de kaft én de titel las ik de achterkant van het boek. Ik besloot het boek te gaan lezen, omdat het weer eens iets anders was dan een typisch meidenboek. Vooral Adam, de hoofdpersoon, sprak mij erg aan. 

'Denk aan het getal 111'


Het verhaal
Dwangneuroses, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Toch denk ik dat veel mensen, net als ik, niet precies weten wat het inhoudt en hoe het moet voelen als je daar last van hebt. Dit boek geeft je een kijkje in het hoofd van Adam. De hoofdpersoon heeft meerdere tics: zo telt hij het liefst oneven getallen en moet hij bepaalde deuren 'reinigen' voordat hij naar binnen kan. 

 

Zijn leven is niet heel gemakkelijk: zijn moeder verzamelt zo graag spullen dat het huis bijna niet meer bewoonbaar is, zijn stiefbroertje is heel vaak bang en alleen Adam kan hem troosten, met oneven getallen en alsof dat nog niet genoeg is, wordt hij verliefd op Robin een meisje uit zijn praatgroep. 

 Hij besluit voor haar beter te worden, maar al gauw blijkt dat Robin sneller beter wordt dan hij... 

 

Gelezen 
Ik heb met veel plezier dit boek gelezen. Het boek is alles behalve voorspelbaar, daar houd ik wel van. Het is mooi om te zien dat de personages in het boek groeien. Des te verder je in het boek bent, hoe beter je ze leert kennen.

 

Erg lief vond ik het om te lezen dat, hoe rot Adam zich ook voelt, hij voor iedereen klaarstaat om ze te helpen. Zo zit hij urenlang op de rand van zijn broertjes bed om hem te troosten. Hij laat hem aan oneven getallen denken, zodat hij niet meer bang is. Favoriet bij de kleine 'Moppie': het getal 111, daar wordt hij rustig van. 

 

Wat ik wel lastig vond, was dat de personages aan het begin van het boek namen van superhelden aannemen. Hierdoor moest ik af en toe goed nadenken wie iedereen was. 

 

Ik vond het vooral interessant om eens een kijkje te nemen in het hoofd van iemand met een dwangneurose.

 

 

 


Heb jij dit boek ook gelezen?

Deel met ons in een reactie hieronder wat jij van het boek vond! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0