D-boeken: zoektochten

Papertowns, John Green

 Margot is een mysterieus meisje waar veel jongens verliefd op zijn. Zo ook haar buurjongen Quentin. Wanneer Margot opeens midden in de nacht voor zijn raam staat en vraagt of hij mee gaat op avontuur twijfelt hij geen moment.

 

Ze hebben een leuke/wilde nacht, maar dan ineens verdwijnt Margot. Aan Quentin de taak om haar te gaan zoeken. Aan de hand van aanwijzingen die ze heeft achtergelaten probeert Quentin haar te vinden. Omdat Margot één groot raadsel is ga je vanzelf met Quentin meedenken. Waar zou Margot kunnen zijn?

 

Pagina's: 305 


Extreem luid & ongelooflijk dichtbij, Jonathan Safran Foer

Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. Hij weet in het begin niet goed hoe hij met het verlies van zijn vader om moet gaan.

 

Tijdens het neuzen tussen zijn vaders spullen ontdekt hij een sleutel. Daar begint zijn zoektocht naar de betekenis van de sleutel. Waar is deze sleutel van?  Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij allemaal mensen die hem verder proberen te helpen met zijn zoektocht.

 

Het is een aangrijpend verhaal over een jongen die zijn vader mist.

 

Pagina's: 346  

Reactie schrijven

Commentaren: 0