D-boeken: psychologisch

Ik geef je de zon, Jandy Nelson

Jude en Noah zijn een tweeling en voelen elkaar feilloos aan. Ze maken elkaar zinnen af en weten precies wat de ander voelt. Wanneer hun moeder plotseling overlijdt , groeien ze langzaam uit elkaar. Dit komt omdat ze beide een ander geheim met zich meedragen.

 

Dit boek laat zien hoe sterk de band tussen twee mensen kan zijn en geeft je een kijkje in de gedachtegang van artistieke jongeren. Dit boek gaat over geheimen, liefde en keuzes maken.

 

Pagina's: 364


Kleermakerszit, Layla Alizadah

Lucy haar vader komt plotseling om bij een auto ongeluk. Ze blijft achter met haar depressieve moeder. Om te ontspannen gaan ze samen op vakantie naar Frankrijk. In plaats van te ontspannen overkomt daar Lucy iets heel ergs.

 

Ze besluit het aan niemand te vertellen en wordt uiteindelijk zelf depressief. Dit boek geeft je een kijkje in het hoofd van een jong meisje dat steeds depressiever wordt. Ondanks dat het een dun boekje is, zijn de gebeurtenissen heftig.

 

Pagina's: 103


Wij leugenaars, E. Lockhart

Als Cadence 15 jaar is krijgt ze op het privé-eiland van haar familie een ongeluk. Het enige wat ze zich herinnert, is haar verliefdheid en flarden van gebeurtenissen. Maar niemand wil haar vertellen wat er echt is gebeurd. Houd je van spannende boeken waarbij je de waarheid niet direct te weten komt? Dan is dit boek iets voor jou!

 

Pagina's: 269


Maan, Gaby den Held

Maan voelt zich een meisje, maar is geboren in een jongenslichaam. Hij wil graag een meisje worden. Rik en Maan worden vrienden, maar Rik wil ook graag bij de stoere jongens horen. Dit zorgt voor de nodige problemen.  

 

Het is nog maar het begin van een aaneenschakeling van onfortuinlijke avonturen die hen langs treiterige rugbyspelers, adellijke kikkermensen en de onderwereld van Amsterdam voert.

 

Als je van een combinatie houdt van een realistisch boek, met een tikje fantasy, dan is dit boek echt iets voor jou!

 

Pagina's: 170


Isabelle, Tessa de Loo

Isabelle is een bloedmooie actrice en wordt door het hele land aanbeden. Wanneer ze op vakantie is bij haar ouders wordt ze ontvoert door kunstenares Jeanne. Jeanne is alles behalve mooi en is jaloers op de actrice.

 

Terwijl iedereen naar Isabelle op zoek is, maakt de Jeanne schilderijen van de actrice. Isabelle probeert ondertussen te ontdekken waarom Jeanne zo’n hekel aan haar heeft.

 

Zal het Isabelle lukken om te ontsnappen?

 

Pagina's: 127


Kom niet dichterbij, Erna Sassen

Kom niet dichterbij  is een heftig verhaal over de zussen Marjolijn en Reva. Marjolijn woont samen met haar vriend en lijkt haar leven op orde te hebben. Reva daarentegen is net ontslagen uit een psychiatrische inrichting, kampt met eetproblemen en valt op de verkeerde mannen.

 

Pagina's: 139

 


Er zullen geen helden zijn, Anna Seidl

Miriam belandt midden in een schietpartij bij haar op school. Ze vlucht samen met haar vriendin Joanne een wc-hokje in. Helaas krijgt ze dingen te zien die haar leven zullen veranderen. 

 

Het begin van het verhaal begint erg spannend: je leest direct over de schietpartij. Daarna krijg je te lezen hoe Miriam daar mee om moet leren gaan en hoe ze het probeert te verwerken. 

 

Pagina's: 239 

 

Lees hier de blog die Lysanne schreef over dit boek! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0