D-boeken: liefde

De weeffout in onze sterren, John Green


 Hazel en Augustus leren elkaar kennen op een praatgroep voor kinderen met kanker. Wanneer ze elkaar beter leren kennen worden ze verliefd op elkaar. Het boek gaat vooral over liefde en doelen hebben in het leven terwijl je weet dat je bijna dood gaat. Hazel en Augustus hebben hun eigen doelen en proberen deze nog te behalen voordat het te laat is.

 

De weeffout in onze sterren is een prachtig boek als je van liefdesverhalen houdt.

 

Pagina's: 264 


De hemel begint bij je voeten, Jandy Nelson

 

Wat doe je als je zus waarmee je alles samen deed overlijd?

 

Lennie weet niet goed hoe ze met de dood van haar zus om moet gaan. Ze probeert de slaapkamer van haar zus precies zo te houden als hij was. Ze sluit zich af voor haar familie en maakt geen muziek meer. Muziek was voor Baileys dood haar grootste passie.

 

Alsof het rouwproces nog niet erg genoeg is wordt ze verliefd op twee jongens tegelijk. Joe zit bij haar op school en kan goed muziek maken. Toby was het vriendje van haar zus en begrijpt als geen ander haar verdriet.

 

Lennie lijkt er een steeds grotere chaos van te maken waarbij ze haar omgeving veel verdriet doet. Lukt het haar om haar zaken weer op orde te krijgen?

 

Pagina's: 286


Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, Becky Albertalli

 

Simon Spier is zestien jaar en homoseksueel. Dit wil hij liever nog aan niemand vertellen. Op een forum op internet heeft hij iemand gevonden waarmee hij zijn grote geheim kan delen, Blue. Hij weet niet wie de jongen is waarmee hij eindeloos zit te e-mailen. Eén ding weet hij wel… ze zitten op dezelfde school. 

 

Wanneer Simon vergeet zijn mail af te sluiten op een schoolcomputer, komen de mails in handen van klasgenoot Martin. Martin wil best zijn mond houden, Simon moet er dan voor zorgen dat zijn vriendin met hem wil daten. Chantage dus!

 

De chantage is niet mals en Simon doet er alles aan om zijn geheim verborgen te houden. Lukt het Simon op Martin te laten stoppen met chanteren en komt hij er uiteindelijk achter wie Blue is?

 

 

 

Pagina's: 272


Gossip Girl, Cecily von Ziegesar

In Gossip Girl kan je lezen over het leven van een vriendengroep die aan de Upper East Side in New York wonen. Ze gaan naar een privéschool, gaan naar exclusieve feesten en kunnen de hele dag winkelen in de duurste winkels.

 

Toch zijn ze allemaal niet even gelukkig en hebben ze allemaal hun eigen problemen. Alsof dat nog niet genoeg is, worden hun leven nauwlettend in de gaten gehouden door Gossip Girl. Zij plaatst anoniem allemaal roddels over de vrienden en dat zorgt voor aardig wat ruzies.

In dit boek neem je een kijkje in luxe leven van Serena, Blair, Chuck en Nate. Daarnaast kan je lezen hoe de broer en zus Dan en Jenny zich een weg proberen te banen in de voor hun onbekende wereld.

Heb je de serie gezien? Dan is het zeker leuk om het boek ook te lezen! Er zijn in totaal drie boeken over de vriendengroep verschenen.

 

Pagina's: 215


Eleanor & Park, Rainbow Rowell

Eleanor en Park zijn allebei buitenbeentjes. Ze delen de liefde voor stripboeken en muziek. Eleanor komt uit een arm gezin en heeft geen veilige thuissituatie. Park komt uit een warm gezin en heeft vrijwel alles wat zijn hartje begeert.

Park moet noodgedwongen tijdens de busrit naar school naast Eleanor zitten. Tijdens de reis leest Park graag stripboeken. Op een dag ontdekt hij dat Eleanor steeds mee zit te lezen. Eerst vindt Park dit vreemd, maar later merkt hij dat hij automatisch zo gaat zitten zodat Eleanor mee kan lezen.

 

Er ontstaat een stilzwijgende vriendschap.

Heel wat stripboeken later worden Eleanor en Park verliefd op elkaar. Ze weten allebei dat hun relatie geen stand kan houden, maar doen toch hun uiterste best om het vol te houden.

Dit boek is een prachtig verhaal over twee tieners uit twee compleet andere werelden die verliefd op elkaar worden. Houd je van romantiek? Dan is dit boek echt iets voor jou!

 

Pagina's: 335


Bangkok boy, Carry Slee

De jonge studerende Bo is net gedumpt door haar vriend Joep. Ze begrijpt er niks van. Als Joep op een dag ineens is verdwenen, kan ze het niet accepteren. Niemand weet waar hij is. Bo heeft maar één vraag die ze hem moet stellen en dat is: waarom? De zoektocht naar Joep wordt erg heftig voor de dappere Bo en haar huisgenootje Anouk. Waarom is Joep verdwenen en waar op de wereld bevindt hij zich? Vind je het leuk om een spannend, avontuurlijk en ontroerend liefdesverhaal te lezen? Dan is dit boek een aanrader! Tip: houd een zakdoekje bij de hand. Ook moet je er tegen kunnen dat Carry Slee veel onderwerpen tot in details bespreekt en vieze woorden niet vermijd.

                     

                                                                                                 Pagina's: 255

Reactie schrijven

Commentaren: 0