Hoe kiest Lysanne een boek?

 Echt één manier om een boek te kiezen heb ik niet. Vaak rol ik van het ene boek in het andere. Maar hoe weet ik nou wat ik moet gaan lezen?

 

Rondneuzen

Ik ga regelmatig naar de bibliotheek. Ik vind het dan fijn om daar tussen de boeken te neuzen. Ik zwerf dan gewoon een beetje rond, pak wat boeken en lees de achterkanten hiervan. Wanneer mij een boek aanspreekt gaat hij mee in de tas. Ik neem nooit één boek mee. Om de simpele reden dat ik vaak teveel boeken zie die mij leuk lijken en ik altijd een back-up wil hebben. Wanneer een boek toch niet leuk blijkt te zijn wil ik hem aan de kant kunnen leggen en een nieuwe kunnen pakken.

 

Tips

Mijn vriendinnen die bij mij op de opleiding zitten, lezen ook veel boeken. Wanneer we een tijdje in de trein moeten zitten, lezen we graag boeken. Vaak vragen we elkaar wat we van de boeken vinden. Zo heb ik afgelopen zomer mijn koffer gevuld met boeken die mijn vriendinnen al hadden gelezen. Zo wist ik zeker dat ik leuke boeken bij mij had!

 

Daarnaast heb ik ongelooflijk veel mazzel dat mijn docenten op de opleiding ook veel boeken lezen. Zij geven ons ook regelmatig tips. Ze weten vaak met zoveel plezier over boeken te vertellen dat ik gelijk enthousiast ben om een boek te gaan lezen, of juist helemaal niet! Tips hoeven niet altijd positief te zijn.

 

Mijn moeder leest bijvoorbeeld graag thrillers. De boeken gaan vaak over raadselachtige moorden. Heel vaak vertelt zij vol enthousiasme over haar boeken. 'Moet je ook eens lezen!', zegt ze dan. 'Nee bedankt mam. Dat kan ik niet aan.'

 

Het vervolg

Sommige boeken verschijnen in series. Als ik één boek heb gelezen dat ik leuk vind en er is nog een deel, dan haal ik die ook vaak op uit de bibliotheek. Waarom zou je overstappen op een ander soort boek als je dit boek leuk vond? Vaak ben ik ook erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder gaat.

Zo heb ik in een korte tijd alle drie de boeken van Gossip Girl gelezen en raakte ik afgelopen winter erg enthousiast over de boeken van Jan Terlouw. Wanneer mij een boek of schrijver goed bevalt, lees ik er graag meer van.

 

Let wel op! Wanneer je aan het lezen bent voor een mondeling of leesdossier staat het natuurlijk niet chique dat je drie boeken uit dezelfde serie hebt gelezen. Drie boeken van Gossip Girl op je lijst zetten kan ik dan ook erg afraden.  

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0