Hoe kiest Lisa een boek?


 

Favoriete auteur

Ten eerste kijk ik vaak naar de auteur die het boek heeft geschreven. Een boek van Annejet van der Zijl zal ik al snel kiezen. Carry Slee vond ik geweldig toen ik een paar jaren geleden in de eerste en tweede klas van de middelbare school zat. Ik typ in de zoekbalk van de website van de bibliotheek de naam van de auteur in en bekijk de boeken die tevoorschijn komen. Als er een boek verschijnt dat mij aanspreekt, ga ik naar de bibliotheek om het boek te lenen.

 

Mijn interesses

Daarnaast kijk ik niet alleen naar de auteur, maar ook naar het genre of het thema van het boek. Ik kies een boek dat past bij mijn interesses. Oorlogsromans vind ik mooi en interessant om te lezen. Ook lees ik graag over maatschappelijke thema’s. Als het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal vind ik het al snel een goed boek.

 

Achterflap

Ten derde kies ik een boek ook wel eens zonder te kijken naar het thema of de auteur. Ik woon dichtbij de bibliotheek en loop er af en toe heen om te snuffelen tussen de boeken. Als ik een boek uit een rek pak, lees ik de achterflap. Spreekt de achterflap mij aan dan neem ik het boek mee. Als de achterflap gaat over onderwerpen die totaal niet mijn interesse hebben dan zet ik het boek terug in het rek.

 

Leeslijst

Ook lees ik boeken die op leeslijsten van school staan. Op een leeslijst staan vaak actuele en populaire boeken. Docenten geven ons tips over boeken en die neem ik mee in mijn keuze voor een boek.

 

Een leuk boek vinden, hoeft niet heel moeilijk te zijn. Er zijn veel mogelijkheden om een boek dat bij jou past te vinden. Hopelijk kan mijn zoektocht jou helpen bij het vinden van het juiste boek.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0