C-boeken: liefde

De onverwachte held van kamer 13B, Teresa Toten

Dit boek geeft je een kijkje in het leven van iemand met een dwangneurose. Bij de bijna vijftienjarige Adam zijn zijn obsessieve gedachten compleet uit de hand gelopen en daarnaast heeft hij het thuis ook niet makkelijk. Adem worstelt hier erg mee en zit in therapie. Daar wordt hij verliefd op Robin. Haar Batman, dat is wat hij wil zijn.  Het verhaal laat je een kijkje nemen in het hoofd van iemand met een dwangneurose. Maar hoe vermoeiend en ingewikkeld het ook is, dit kijkje in het hoofd van iemand met een dwangneurose maakt het verhaal ook een tikkeltje komisch. Dit boek moet je lezen als je zware onderwerpen niet uit de weg wilt gaan en als je je afvraagt wat nou eigenlijk normaal is?

 

Pagina's: 240

 

Meer weten over dit boek? Klik hier voor de blog van Lysanne! 


Soapsop, Liza Sips

Pippa mag auditie doen voor de populaire soap Liefde & Verraad. Een droom komt voor haar uit wanneer ze wordt uitgekozen en in de soap mag gaan spelen. Al snel komt Pippa erachter  dat de cast van de soap niet altijd even vriendelijk voor elkaar is en dat er veel gedaan wordt voor de publiciteit. 

 

Al snel wordt Pippa verliefd op haar tegenspeler Mees. Dit zorgt voor problemen want heel Nederland weet toch dat Mees een relatie heeft met Blaire? De twee meiden krijgen al snel ruzie. Blaire probeert Pippa in alles tegen te werken. Tot overmaat van ramp moeten de twee meiden tegenover de media doen alsof ze beste vriendinnen zijn. De soap doet alles voor een goede publiciteit.

 

Weet Pippa zich staande te houden in deze harde wereld?

 

Leuk om te weten:
Auteur Liza Sips speelde zelf jarenlang de rol van Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Tijdens het schrijven van haar boek heeft ze haar eigen ervaringen meegenomen.

Pagina's: 237

Reactie schrijven

Commentaren: 0