C-boeken: historisch

Kruistocht in spijkerbroek, Thea Beckman

Dolf Wega is vijftien jaar en gaat op bezoek bij iemand op bezoek die een tijdmachine heeft gebouwd. Na lang zeuren weet Dolf de bouwer van de tijdmachine over te halen dat hij de machine mag uitproberen. Dolf wil graag een kijkje nemen in de Middeleeuwen. Ze maken samen een plan en Dolf stapt in de tijdmachine.

 

Dolf belandt uiteindelijk midden in een kruistocht en besluit met de 8000 kinderen mee te lopen. De kinderen vinden hem maar een gekke verschijning en denken dat hij van adel is vanwege zijn naam. De jongen probeert zich aan te passen aan de Middeleeuwen, maar dat gaat niet makkelijk.

 

Na enige tijd meegelopen te hebben met de kinderen, komt Dolf erachter dat er iets niet klopt aan de organisatie van de kruistocht. Komt Dolf erachter wat er aan de hand is?


Het boek is verschenen in 1973, maar is tijdloos geschreven. Spannend is het boek zeker! Ga jij deze klassieker lezen?

 

Pagina's: 366


Bloedgeld, Simone van der Vlugt

Dit boek geeft de lezer een kijkje in het leven van jongeren in de zeventiende eeuw. De jonge Reinout is bemanningslid van een VOC-schip. Het leven is hard en de bemanning wordt slecht verzorgd. Er heerst armoede, scheurbuik en onvrede. Ook de geheimzinnige Thijs is aan boord van een schip. Maar wat houdt Thijs verborgen? En hoe vergaat het Reinout en Thijs aan boord van de schepen?

 

Pagina's: 233