C-boeken: gezin

Prikkeldraad, Derk Visser


Een verhaal over een laagopgeleide jongere. Chelsea woont in een achterstandswijk en haar vader’s café is pas geleden failliet gegaan. Chelsea wordt volwassen in de arme wijk waar ze ook nog eens wordt ‘verkracht’ en haar vader een ernstig ongeluk krijgt. Ze heeft het moeilijk en vlucht naar Mickey. Bij Mickey voelt ze zich goed, ook al is hij simpel, had ze vroeger een hekel aan hem en denkt hij dat ze een beroemde zangeres kan worden. Het boek prikkeldraad staat misschien ver van je eigen wereld en daarom is het juist interessant om dit boek te lezen, zodat je erachter komt hoe Chelsea met dit leven dealt!

 


Hotel de grote L, Sjoerd Kuyper

 

Kos is dertien en woont samen met zijn vader en zussen in een hotel. Van de kok  heeft hij een bandrecorder gekregen en daar spreekt hij zijn dagboek op in.

 

Het gaat niet goed met hotel. Er komen te weinig gasten en er zijn veel schulden bij andere bedrijven. Wanneer zijn vader in het ziekenhuis komt te liggen met hartproblemen, proberen hij en zijn zussen het hotel draaiende te houden. Dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn als ze dachten. Ze komen erachter hoeveel schulden ze hebben en voordat ze het weten staat er een deurwaarder op de stoep.

 

Kos en zijn zussen besluiten het niet zomaar op te gaan geven en proberen op allerlei creatieve manieren geld te verdienen.

 

Gaat het Kos en zijn zussen lukken om genoeg geld bij elkaar te krijgen, voordat de deurwaarder het hotel gaat sluiten?

 

Pagina's: 228


Blauwe plekken, Anke de Vries

 

Judith is vaak ziek en mag regelmatig niet meedoen met gym. Ook liegt ze op school over haar blauwe plekken en durft ze thuis niet tegen haar moeder in te gaan. De moeder van Judith wordt al snel door de vrouw van de meester verdacht van mishandeling. Judith durft er niet over te praten.

 

Pagina's: 179

Reactie schrijven

Commentaren: 0