C-boeken: avonturen

De strandtent, Mirjam Mous

 

Een boek voor meiden over ‘blozende wangen, bitterballen met mosterd, een aangebrande jongen en nog veel meer hete dingen’. Fay en Marscha zijn beste vriendinnen. Ze willen de strandtent van oom Rien opnieuw op de kaart zetten. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Ze worden hierin steeds tegengewerkt. Wie zit daar achter?


Pagina’s: 143


Aan de bal, Lieneke Dijkzeul

De Afrikaanse Rahmane wordt ontdekt door een voetbalscout. Van het platteland gaat hij naar de grote stad om daar te trainen. 

 

Daar komt hij in een heel andere wereld terecht dan dat hij gewend is. Thuis leven ze een eenvoudig leven. Ze moeten hard werken voor hun geld en er is altijd net genoeg te eten. 

 

Wanneer Rahmane naar de stad mag om te voetballen is zijn familie en omgeving ontzettend trots op hem. 

 

Uiteindelijk mag hij zelfs een paar weken naar Nederland voor stage! Daar komt hij in een gastgezin terecht en gaat er een wereld voor hem open! Het is heel erg grappig om te lezen hoe hij de dingen, die voor ons zo normaal zijn, ontdekt. Zo weet hij eerst niet hoe een douche werkt en weet hij niet dat hij op een stopknopje moet drukken in de tram, waardoor hij zijn halte voorbij rijdt.

 

Goed kunnen voetballen brengt niet alleen maar leuke dingen. Door zijn vrienden komt hij af en toe erg in de problemen. 

 

Dit boek is zeker niet alleen leuk voor jongens, maar ook leuk voor meiden die van voetbal houden! 

 

Pagina's: 279

Reactie schrijven

Commentaren: 0